Terrormisstänkt bodde på ett asylboende

Terrormisstänkt bodde på ett asylboende. Den man Mutar Muthanna Majid som varit efterlyst i hela landet för planering av terrordåd hade bott sedan i september på asylboendet. Han måst ha kommit dit med ett falskt pass vilket chefen på migrationsverket nu också tror. Det som tipsat om hans närvaro visste dock han rätta namn. Vi får verkligen hoppas att det var ett falskt pass han hade annars är det dålig kontroll.

Jag är förvånad över att ingen på boendet känt igen honom utan enligt media om man ska tro på dem var det en privat person som åkte med samma buss som gav tipset och hade sett en bild på honom och som tog kontakt med polisen.

Det är detta som jag varit rädd för och tagit upp flera gånger i min blogg som nu besannades. Han har kommit som flykting och migrationsverket har sänt honom till Boliden i väntan på att asylansökan ska behandlas och troligen har han haft chansen att få asyl i Sverige. Man kan även tro att de övriga som gripits inte heller har rent mjöl i påsen.

Det här är mycket illa när en person kan komma in i landet den här vägen som asylsökande. Det måste bli bättre kontroll. Nu är han misstänkt men det är nog klart att det är den personen man efterlyst och även häktats. Jag är orolig över att det är många fler som kommit och som har annat tankarna än att bli svensk. Det måste bli bättre rutiner och det minsta man kan begära är att personer som man gått ut med efterlysning på måste kollas upp så att de inte gömmer sig som flykting.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.