Terrorn inte över när hjärnan är död

Terrorn inte över när hjärnan är död. Abdelhamid Abaaoud, som pekas ut som hjärnan bakom Parisattackerna, dödades i polisräden i Saint Denis i går. Den uppgiften har kommit från fransk åklagare. Det var ingen liten attack som skedde vid attacken i går och det sköts ordentligt och mer än 5000 skott avlossades. Förutom skott var det flera explosioner som skakade området och en hel våning i husets raserades. På grund av de stora skadorna har inte offren kunnat identifieras förrän i dag och inte heller hur många och vilka de var. Abaaoud har man identifierad nu genom fingeravtryck.

Nu tror inte jag ett enda dugg på att detta är över för att en terrorhjärna har stannat utan det finns säker många hundra till som är beredd att agera. Runt hela världen är det nog minst 100 självmordsbombare som löst ut sina bomber och tagit med sig många många fler in i döden. Kampen mot terrorn främst i Irak och de som utför räderna där tror inte jag man kan få bort enbart genom att bomba för då måste stora orter bombas helt och då dör även många civila.

Marktrupper måste säker in men man måste även stänga alla vägar för finansiering och vem vågar agera mot Saudiarabien och andra finansiärer. Inte USA i alla fall. Tyvärr tror jag att det som skett nu är bara början på ett mycket långt krig och en väg mot ett mera slutna samhällen. Det här med öppenhet har bara gynnat de som inte velat synas i sömmarna.

Just nu jagar man en misstänkt terrorist i Sverige Mutar Muthanna Majid och de som tror att han kan ha medhjälpare i Sverige har självklart helt rätt. De som tror att han har medhjälpare tror att det är minst 10 personer. Det är klart att det kan finnas många här för vi har inte haft gränskontroller och släppt in vilka som helst som kommit in inom EU,s gränser nedan följer en del citat av det Stefan Löfven sade och jag håller med om allt men frågan är om MP gör det samma och även V som man förhandlat budget om och nu behövs det pengar till polis och försvar. Så här löd några citat

 Sverige har varit naiva i det här avseendet. Kanske har det varit svårt för oss att acceptera att det mitt bland oss finns svenska medborgare som sympatiserar med mördarna i ISIL.

 Det är helt oacceptabelt att personer kan delta i terrorism och komma tillbaka utan att ställas till ansvar.

_ I stunder som den här är det viktigare än någonsin att Sverige står enat. Regeringen kommer därför att bjuda in de borgerliga partierna och Vänsterpartiet för att diskutera ytterligare åtgärder mot terrorism.

_ Jag förstår att många känner stark oro nu. Men vi måste försöka leva våra liv som vanligt. Det är det öppna samhället som terroristerna vill förstöra.
 Sverige kommer aldrig att ge vika.
Regeringen vill införa hemlig dataavläsning, mer kameraövervakning och kontroll av biometri i pass,
Dessutom kommer de borgerliga partierna och Vänsterpartiet bjudas in för att diskutera fler åtgärder mot terrorism.

Där är det slut med citaten och nu tror jag det är hög tid att lägga allt tjafs åt sidan som ändå är småsaker mot ett land där vi är styrda av vad andra gör. Vi måste ha system så vi vet var misstänkta terrorister finns. Vi måste ha lika avancerad datakommunikation som terrorgrupperna och jag tycker det känns skönt att även datahackers har hotat och förstört en massa twitterkonton för IS som vi måste döpa om till Daesh för terrorgruppen tillhör inte Islam utan skyddar sig med detta av ogrundade skälkott avlossades. Förutom skott var det flera explosioner som skakade området och en hel våning i husets raserades. På grund av de stora skadorna har inte offren kunnat identifieras förrän i dag och inte heller hur många och vilka de var. Abaaoud har man identifierad genom fingeravtryck.

Just nu jagar man en misstänkt terrorist i Sverige Mutar Muthanna Majid och de som tror att han kan ha medhjälpare i Sverige har självklart helt rätt. De som tror att han har medhjälpare tror att det är minst 10 personer. Det är klart att det kan finnas många här för vi har inte haft gränskontroller och släppt in vilka som helst.

Ny uppgifter avslöjas hela tiden och när jag skrivit detta inlägg har det avslöjats att man tagit sig in i Frankrike med falskt svensk pass. Byråkratin i Sverige har ett stort ansvar för att falska pass kan produceras.

En kommentar

  1. Gunnar Karlsson

    Det är nog inte bara byråkratin som svajar i Sverige.Hur är det möjligt att dom som styr Sverige inte begriper bättre. Sorglikt, ledsamt , trist. Vad som helst.Nu vågar man inte lita på nån.Lyft blicken och förstå vad som händer. Det rådet ger jag gratis till dig ,Löven och Co.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.