Nytt sätt att stycka, nya maträtter

Nytt sätt att stycka, nya maträtter. Nu vet inte jag hur länge det funnits flankstek i handeln men inte så länge i alla fall och skulle tro att det tidigare gick till köttfärs. Vart sitter då köttet. Nedre sidan av djuret på sidan framför bakbenet skulle jag förklara men så här står det på Wikipedia.

Flankstek är en styckdetalj av nötkött som sitter i djurets ljumske. Det är en långfibrig detalj som lämpar sig väl för grillning och stekning, och som bör trancheras mot muskelfibrerna. En flankstek väger omkring 1 kg.
Det är lätt att hitta rätt om man googlar där finns många bilder.

Recept på goda rätter finns det också gott om och Inger tillagade tidigare i veckan en rätt som hette kött via a la diabolo och det var mycket gott. Vart hon hittar receptet var nog på nätet. Det är lite svårt att få tag i det i handeln och det beror nog på att det inte är så många kilo på ett djur.

2 kommentarer

    • HOLMLUND LENNART (inläggsförfattare)

      Nu är du verkligen ute och cyklar vi köper vårt kött på de butiker där man har det kött vi vill ha

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.