Alliansregeringens utredning om bostadsbyggandet

Alliansregeringens utredning om bostadsbyggandet. Den tillsattes för de ville öka byggkonkurrensen. Den har kommit med sitt förslag men inte har då jag funnit några nya kioskvältare. Regeringen bör se över möjligheter till mer kostnadseffektiva sätt att bygga hus för att möta bostadsbristen säger de.

I många fall kan den långa planeringstiden för byggprojekt avskräcka mindre byggföretag från att delta i upphandlingar. Utredarna ser det som viktigt att öka konkurrensen genom att få in fler aktörer på byggmarknaden,inte var det speciellt mycket för om privata bygger så behöver inte de upphandla utan det är främst när det offentliga bygger.

Visst är planeringstiderna långa och att något måste göras åt detta. Jag är helt säker på att det är en stor brist på folk i alla led i byggprocesserna inte minst på planeringssidan men även folk som är sysselsatta inom själva byggproduktionen. Här måste snabba utbildningsåtgärder till och en åtgärd bör vara att starta bristyrkesutbildningar på det sätt man hade tidigare. Jag tror att vi även har en hel del yrkesarbetare från andra EU länder som arbetar här. Arbetskraftsinvandring kan vara ett annat medel.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.