Får ett stadsråd hyra sig en lägenhet

Får ett stadsråd hyra sig en lägenhet? Jag tycker det verkar som om det skulle vara helt omöjligt. Jag grundar det på att nu ska man titta på den lägenhet Margot Wallström fick hyra av kommunal och att det skulle vara en muta

Åklagarkammaren Riksenheten mot korruption undersöker nu om en förundersökning ska inledas mot utrikesminister Margot Wallström (S) med anledning av att hon accepterat ett lägenhetskontrakt av Kommunal.
Thorsten Cars, en av Sveriges främsta experter på korruption, säger till TT att det mycket väl kan falla under brottsbalkens mutregler.

Är det på det sättet som han säger finns det ingen möjlighet för ett statsråd eller inte heller någon annan politiker att hyra sig en lägenhet. Det kan inte vara någon skillnad på vem som är hyresvärd. Om det är en muta ska göra en motprestation. Sedan bara för formens skull så har inte kommunal några lägenheter att hyra ut utan det är fastighetsbolaget Polaris som hyrt ut lägenheten.

2 kommentarer

  1. Jan S

    Nej.
    Din kommentar saknar det viktigaste. Stockholm har ett stort underskott av bostäder, de centrala delarna är än mer ”omöjliga” att hitta lghet i, detta faktum borde även ett statsråd ha att hantera.
    I övrigt så vet du likaväl som alla andra att polstjärnan är namnet på det fastighetsbolag som äger
    aktuella objekt, men vem äger detta bolag ?

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.