Det är bra att Gitarrmuseet sponsras

Det är bra att Gitarrmuseet sponsras. Det är bra att det görs av kommunala bolagen. Det är bra att man sponsrar andra kulturaktiviteter än Norrlandsoperan. Men av någon outgrundlig anledning förföljs de av VK för detta.

Som sagt jag tycker det är bra varumärkesvård att sponsra den typen av verksamhet som Gitarrmuseet är. En av de finaste samlingarna i hela världen och ett besöksmål för Umeå som ger hitresande till besöksnäringen. Det är många andra kulturyttringar som idrotten som också bolagen sponsrar. VK har blivit en motståndsrörelse för det som är bra för Umeå.

De har flera gånger hänvisat till att Allt åt alla har överklagat kommunens bidrag till Gitarrmuseet. Däremot har jag aldrig sett att VK talat om vad allt åt alla står för. Det är en vänstersekt och det är bra att gå in på nätet för där talar man om vad och vilket samhälle de står för. Jag tycker det är märkligt att man aldrig granskar den typen organisationer.

Jag har också sett att VK har skribenter som tagit ställning för andra kulturaktiviteter som hette sälj inte ut vårt kulturhus och då gällde det som egentligen är gamla lokstallarna. Blir man trovärdig i sin rapportering när detta sker eller har skett i alla fall.

Besöksnäringen är en framtidsbransch och ger dessutom många jobb och jag tycker set är bra att kommunala bolag sponsrar både kulturen och idrotten. Det tycker jag är bra om även privata bolag deltar i. Men det blir svårare och svårare att förstå vart VK är på väg. Vk är ju en ganska stor koncern med flera delägda fastighetsbolag som aldrig granskas av media och dessutom har man en stiftelse som moder på samma sätt som Kamprad och stiftelser är det mest slutna organisationen som finns och aldrig granskas. Bolagen i Umeå kommun har rätt sponsra kulturaktiviteter

6 kommentarer

  1. Lars Gidlöf

    Hej

    Ja, VK och de flesta andra tidningarna klagar ju på det mesta som görs av regering eller kommuner. De kommer aldrig med egna ideer utan de bara klagar.

    Det är bara titta å rapporteringen om flyktingarna. När Löfven sa att han inte ville att Europa skulle bygga murar, ja, då kritiserade media att det kom för många flyktingar och att Migrationsverket mfl inte kunde ta hand om dem.

    Sen, när regeringen drog åt tumskruvarna med passkrav mm för flyktingar, ja, då är det bara en massa skriverier om hur flyktingfientliga regeringen är.

    Läs bara en del krönikor på Expressen, speciellt en kvinnlig krönikör där. Hon har alla svar som tänkas finnas på alla de situationer som kan tänkas uppstå, att inte hon blev professor är för mig en gåta. Men som jag brukar säga, media är som baksätes förare, det är alltid lättare att köra om man själv slipper sitta bakom ratten.

    Nej, dra in presstöd till de flesta tidningarna

    • HOLMLUND LENNART (inläggsförfattare)

      Ja man kan fråga sig om presstödet ska vara kvar. VK får ju enorma summor och har god ekonomi och så har de en stiftelse där ingen får veta vad de gör med pengarna. De kritiserar att Guitars får samhällets stöd men de själva får mycket mer trots att de tjänar pengar. De hade ju råd att dra igång en gratistidning för att konkurrerat de som redan fanns. De är monopolister

  2. Kent

    Allt åt alla… Det låter ju nästan lite utopiskt. Vad står de för och gör de något annat? Varför överklagar de? Om de nu aldrig granskas, kanske du vet något om vad det är för typer?

    /Kent

    • HOLMLUND LENNART (inläggsförfattare)

      Gå in på nätet och läs om dem. De är en kommunistisk sekt helt enkelt

  3. den banala ondskan

    Det bisarra i sammanhanget är ju att det är just ”Allt åt Alla” som sysslar med den granskande verksamheten i kommunen. VK verkar ha kastat alla sina journalistiska ambitioner på historiens sophög och helt skrivit på kommunens retorik om ”kulturdriven tillväxt” som lösningen på alla problem. VK behöver skärpa sig och kommunen, framför allt!, behöver bli mer transparent. Är verkligen de miljoner som gått till Guitars rimliga i sammanhanget? Hur många jobb inom besöksnäringen får vi per skattekrona? Utred, granska och rannsaka er själva, så slipper ni dylika ”obekväma frågor” i framtiden. Oftast kommer de ju som på posten efter kassa, dåligt förankrade beslut, vilket ju att stödja en privat, vinstdrivande verksamhet med kommunala skattemedel faktiskt får anses vara, när skola och omsorg går på knäna ekonomiskt!

    • HOLMLUND LENNART (inläggsförfattare)

      Det vet jag inte de som granskar de har ju helt andra syften med vad de gör. Ett kommunistiskt samhälle

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.