Göran Persson tyckte till i Agenda

Göran Persson tyckte till i Agenda . Nu är han och funderar över och ifrågasätter bidrag utan att man via skatt bidragit till olika typer av bidrag. Han sade att frågan om invandrare ska ha rätt till bidrag från dag ett bör diskuteras. De välfärdssamhällen vi har i stora delar av Europa är satta under press, sade han i SVT:s Agenda.

Storbritannien har förhandlat fram undantag i sitt EU-avtal, till exempel kommer arbetskraft från andra EU-
länder att få lägre bidrag. Det är väl inte orimligt att allt det som har byggts upp av de som bor i landet inte från dag ett kan delas av de som kommer som nya, sade Göran Persson igår i Svt Agenda

Göran Persson har tidigare sagt att han vill se ett tiggeriförbud. Jag är inte alls förvånad att han tycker det då han nämnde det när han ringde och grattade mig på 70 årsdagen.

Nu upprepade han det i agenda i går och nedan följer ett citat ur SVT

Förbjud tiggeriet
Samtidigt säger den förre statsministern att han vill förbjuda tiggeriet.
 Jag tycker att vi ska förbjuda tiggeriet, av det enkla skälet att har man en gång accepterat principen att människor ska ned på knä för att klara sin försörjning, då är det bara fråga om vilken som är nästa grupp att tvingas stå på knä.
Att acceptera tiggeriet som ett sätt att försörja sig tycker han är en oerhört kortsiktig och farlig politik .

Men vad ska dessa människor göra?
 Jag har ett mycket enkelt råd: åk hem och ta kampen. Det är människor som uppenbarligen är starka, företagsamma, som vill någonting. De har också ett hem i Europa. De har också någonstans där de har en bostad.

Har de egentligen det? Det är ju erbarmliga förhållanden som många romer lever under.
 Självklart, men inte löser vi det genom att man står och tigger utanför Konsum i Gnesta. 

Slut citat Svt.

Det är självklart en stor belastning på välfärdssystemen om det kommer människor hit som inte betalt till välfärden. Därför är det mycket viktigt att man tar tillvara den kunskap som flyktingar har från sitt hemland så att de inte behöver göra om hela sin utbildning.

De största kostnaderna på välfärden är när man är barn och tills man gått färdigt skolan och när man blir äldre och behöver omsorg. Tiden däremellan är det väl sjukvården som kan bli kostsam för en del personer. Jag tror det finns stora utmaningar för framtiden inte minst när befolkningen blir äldre och äldre och det berörde även Persson lite kort i agenda även om vi där ligger bättre till än övriga Europa. Ett tips gå in på SVT och läs eller lyssna på Göran Perssons resonemang

3 kommentarer

  1. Lars Flemström

    Jag håller med om att tiggeriet måste motverkas. Men förbud att tigga säger jag nej till. Det är ju inte förbjudet att utbjuda sexuella tjänster, däremot att köpa sexuella tjänster. Så rådet till tiggerskan utanför ICA är alltså att hon ska erbjuda gentjänster för de pengar som hon får, och sedan anmäla kunderna och begära skadestånd dessutom?!

    Kasta ut Kaplans umgänge, så får vi pengar över att hjälpa tiggarna med. De är ju EU-medborgare. Men vad är Kaplans umgänge om inte medlemmar i vilande terroristceller. Förutom diverse bidrag till sitt uppehälle, drar de ju enorma kostnader för säkerhetspolis, mm.

    Vi ska förvisso inte blanda ihop flyktingar och terrorister. Men vad jag förstår så tror alla, som säger så, att det finns två dörrar in till Sverige. Över den ena dörren står det ”Refugee welcome. Flyktingar ska anmäla sig här för registrering”. Över den andra dörren står det ”Refugee welcome. Terrorister ska anmäla sig här för registrering”.

    Men det är förstås bara överförfriskade svenskar, som kommit hem från semester i Thailand, som går in genom den sistnämnda dörren.

    I klartext: Om vi inte hade haft Mp i regeringen, så hade alla pengar som invandringen kostar, räckt till anständig försörjning till tiggarna också.

  2. Bertil

    Det är lite för lätt säga åk hem och ta kampen.
    För dessa människor tar inte kampen. De har inte den erfarenheten och förmodligen är de för många som inte har den fysiska hälsan för att ta en kamp.
    Det måste bli EU som genom bl.a kraftigt höjda medlemsavgift till EU sätter press på ex: Rumänien som endast har 16% skatt. Man kan säga EU och Tiggarna tillsammans ska ta kampen.
    Genom den höjda avgiften till länder med tiggare. Att människor ska snylta på våra sociala stöd är åt helsefyr. Men vad ska man säga 2006 så fick ju Reinfeldt igenom ett enormt permanent snyltande när man sänkte a-kassan med minst 30% Allplåderade i Riksdagen när en sjukskrivningslag klubbades igenom som innebar att sjuka utförsäkrades.
    Så vad har svaga grupper för nytta av EU av regeringar har de några ambitioner för fattigare griupper mer än slå mot dem och ta det sista de har.
    Så därmed kan man ifrågasätta är förbud av tiggerir rätt metod,Är inte de ytterligare ett sätt håna svaga grupper.
    Ta kampen säger Göran. Vi har sett denna kamp genom vad IS åstadkommit
    är det Bombbälten och terro som kampen ska tas med.
    Nä jag tycker uttrycket som Göran kommer med är för enkelt där allt skickas ner till den lilla människan som faktiskt har obefintlig makt.
    Enda makten är terror, men den nbekämpas i sin tur med död och förintelse.

    • HOLMLUND LENNART (inläggsförfattare)

      Men enligt regler så får man inte vara mer än tre månader i Sverige om man inte har försörjning och tiggeriet är inte det

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.