De som överklagar borde betala för detta

De som överklagar borde betala för detta. Ett typexempel är planen för Hilding Holmqvist hotell ovan på parkeringshuset Parketten. Den har vandrat flera gånger bara för att man tror fastighetsägaren ska ge upp. De klagande har fått fel alla gånger, jag repeterar alla gånger och i sådana fall borde de överklagade stå det ekonomiska ansvar de lagt på fastighetsägaren och de stora kostnaderna som har drabbat kommunala skattebetalare och statens skattebetalare.

Detaljplanen överklagades av några av de boende efter byggnadsnämndens antagit planen för snart 3 år sedan nämligen i november 2013. Länsstyrelsen avslog ärendet och avvisade överklagandena  varefter ärendet fördes vidare till mark- och miljödomstolen. Där återförvisades den för förnyad handläggning. Ett omtag som ledde till att kommunfullmäktige antog den på nytt i mars 2015.

Detaljplanen överklagades då på nytt och ärendet gick hela vägen upp till mark- och miljödomstolen, innan planen vann laga kraft i november förra året. Nu har alltså själva bygglovet för hotellet överklagats. Det är klart att ett bygglov som följer en i laga kraft detaljplan ska gälla. Det är en detaljplan som lägger grunden till vad som får byggas. Skulle inte alls förvåna mig om de personer som överklagar gör det enbart för att djävlas. För min del hoppas jag att ont krut går igen

Det innebär att hotellet nu är inne på det fjärde varvet i kvarnarna, om man räknar in planprocessen och bygglovet, säger Hilding Holmquist. Och visst är det åt skogen. Man ska inte kunna driva ett ärende flera gånger och andra får betala. Läget i dag är att länsstyrelsen har avvisat de inlämnade överklagandena.

Länsstyrelsens beslut kan dock i sin tur överklagas till mark- och miljödomstolen och eventuellt därefter till mark- och miljööverdomstolen, i det senare fallet krävs dock prövningstillstånd.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.