Arrangemang behöver kameraövervakning

Arrangemang behöver kameraövervakning. Det vill polisen ha efter de övergrepp som skett bland annat på festivalen We are Stockholm. Polisen vill se ökade möjligheter till kameraövervakning och fler publikvärdar vid arrangemang som riktar sig till unga.

Syftet är att skydda unga kvinnor från ofredanden, en fråga som fick stor uppmärksamhet i vintras när uppgifter om sexofredanden på festivalen We are Stlm blev kända. Av polisens nya kartläggning framgår det samtidigt att övergrepp i badhus eller vid kulturevenemang utgör en bråkdel av anmälningarna, två procent.

 I de här sällan förekommande händelserna som skett mer organiserat och i kompisgäng kan vi se att det finns en överrepresentation av nyanlända flyktingungdomar, säger Mats Löfving, chef för polisens Nationella operativa avdelning (Noa).
Flest anmälningar gäller sexuella ofredanden på nätet.

Det är klart att det blir mer och mer kameraövervakning när sånt händer liksom risken för olika terrorattentat. Man undrar vart vi är på väg med allt våld som sker ute i samhället även om jag är ganska säker på att majoriteten av våldet sker i nära relation

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.