Ibland blir jag riktigt upprörd och förbannad

Ibland blir jag riktigt upprörd och förbannad. När jag på morgon såg på TV trodde jag inte att det är sant om vad som sades. Dömda brottslingar som fått en placering inom rättspsykiatrisk vård kan enkelt via posten beställa vad man önskar. Man kan beställa knark, vapen och mycket annat utan att personalen har rätt att kontrollera vad som finns i paketen. Varför och vem har hittat på detta.

Ska man kontrollera måste man ha beslut i varje enskilt fall. Personalen har med all rätt reagerat mot detta och jag håller med dem till fullo. Det inser väl var och en att personer som är så dåliga och till och med farliga att de dömts till rättspsykiatrisk vård inte ska kunna få in paket utan att de kontrolleras. Att inte facket reagerat utifrån säkerheten för personalen.

Det har gått för långt när det gäller vad man får göra och inte göra med hänvisning till den personliga integriteten, tex kameraövervakning gör inte något ont annat för den som håller på med fuffens av olika slag.Det har inte varit så lätt att identifiera terroristerna i Paris och Bryssel om man inte haft gott om övervakningskameror. Nej det är klart att man måste kunna kontrollera vad som skickas in till brottslingar där straffet blivit rättspsykiatrisk och inte fängelse.

I så fall måste man ta bort den påföljden och döma till fängelse i stället och då får de söka vård när de avtjänat sitt straff eller får vård under fängelsetiden. Men det enklaste är ändå att man har rätt att kolla vad de dömda får i sina brev och paket. Morgan Johansson du måste ta tag i detta även om jag att du har mycket att göra för att rätta till lagar efter 8 år med Ask.

2 kommentarer

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.