Nu är Liberalerna ute och cyklar rejält

Nu är Liberalerna ute och cyklar rejält. Men vad sysslat Peder Westerberg med eller vad är det. Han skriver i sin blogg att Umeå kommun ska bygga en gång och cykelväg mellan Umeå och Holmsund. Visst kanske en cykelväg skulle göra nytta men det här är en statlig uppgift. Den finns inte med i regionala transportplanen som gäller och från Umeå har vi haft andra cykelvägar som varit viktigare.

Det är också staten som har ansvaret för Holmsundsvägen. Jag tycker det är svagt av en ledande politiker i kommunen vill ta på sig det som är statens ansvar. Västerbotten har minst pengar per km väg, cykelbanor och trafiksäkerhets åtgärder och blev mycket eftersatta av den alliansregering som dåvarande Folkpartiet satt i.

Vi har cykelvägar som vi jobbat med för att staten ska bygga och vara med i den regionala transportplanen bland annat i Röbäck och Tavelsjö och andra platser som ligger under statens ansvar. De som legat högt i prioriteringen har varit mot Klabböle efter Umeälven. Har Peder Westerberg och Liberala lagt det in i sin budget att kommunen ska ta av staten sitt ansvar tycker jag det är dåligt och då måste man lära sig vilka uppgifter som ligger på stat och kommun.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.