Vad är det som händer i Storbritannien

Vad är det som händer i Storbritannien. Boris Johnson skulle kandidera till premiärminister och justitieminister Michael Gove skulle vara hans främste allierade. Så såg planen ut. Men så svek Gove sin forne vapendragare och i samma stund grusades Johnsons förhoppningar.

Sedan dess har turerna i Torypartiet liknats med allt från Machiavelli till Shakespeare och House of cards .
Nu går Johnsons syster, Rachel  som har en kolumn i tidningen Mail on Sunday  till skarp attack mot broderns politiska baneman. Hon kallar Gove för en politisk psykopat  och politisk självmordsbombare .

Michael Gove knivhögg Boris Johnson bakifrån och framifrån, knuffade honom under en buss och körde över honom flera gånger , skriver Rachel Johnson. Sedan meddelade han att han själv ville bli nästa ledare . Det dyker även upp flera kandidater och Idag ser det ut så här
Inrikesminister Theresa May har just nu starkast stöd bland partiets parlamentsledamöter, men hon utmanas av fyra partikollegor om ledarskapet. Energiminister Andrea Leadsom, justitieminister Michael Gove, Stephen Crabb, minister för arbete och pensioner och den förre försvarsministern Liam Fox.

Någon ansökan om utträde ur EU har Cameron sagt det skickar han inte in och förhandlingarna medverkar han inte i. Det är även fullt krig i Labour om partiledaren och partiledaren i det parti som drev lämna även där har partiledaren avgått.

Någon ny folkomröstning tror jag inte på men det skulle kunna bli nyval och att Cameron eller den som efterträder honom utlyser nyvalet och då kan både Tory och Labour säga i sitt valprogram att en röst på partiet innebär att man stannar i EU. Folkomröstningsresultatet har fått och visar sig få enorma följder för Storbritannien och följder som gör att Nordirland och Skottland vill bli självständiga och då faller Storbritannien ihop. Det finns nog ingen i Tory som vill bli partiledare och genomföra ett utträde. Jag har för fram tanken hon många här i Almedalen och många tror att det jag beskrivit kan bli en trolig väg som man går

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.