Analytiker tror att det blir kris i USA,s budget

Analytiker tror att det blir kris i USA,s budget. För USA:s budget spelar det ingen roll ifall Hillary Clinton eller Donald Trump vinner makten i Vita huset. Flera analytiker är ense om att de snarare kommer att förvärra krisen än lindra den.

 Båda kandidaterna skulle sannolikt avsluta sin tid i Vita huset med sämre finansiella förutsättningar än när de kom in, uppger Jonathan Lieber på analysföretaget Eurasia. Även ekonomer på Citibank har tidigare räknat på vilka ekonomiska konsekvenser Clintons respektive Trumps politik skulle få på budgetunderskott och statsskuld.

En regering ledd av Trump skulle leda till minskade offentliga intäkter på 9,5 biljoner dollar över det närmaste decenniet. En Clinton-administration skulle enligt samma beräkning öka intäkterna med 1,1 biljoner dollar, men varenda dollar skulle ätas upp av ökade utgifter.

Undrar bara när ekonomin i USA havererar för de kommer aldrig tillrätta med sin statsskuld som är enorm. Havererar USA blir det konsekvenser i hela världen. De är egentligen tvingade att höja skatterna då man inte har någon välfärd att skära i.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.