Skicka Abeba Aregawi till Rio och OS

Skicka Abeba Aregawi till Rio och OS. Jag tycker det är ett konstigt agerande av både SOK och Friidrottsförbundet då hon är frikänd från dopinganklagelserna. Beslut drar ut på tiden. Linda Haglund som hade dopat sig hon fick tävla när hon gjort bort sin avstängning. Aregawi blev frikänd från dopinganklagelserna eftersom hon tagit tabletterna när det inte var förbjudet..

Jag har fått en del märkliga kommentarer på min blogg när jag skrev att eftersom hon blev frikänd från doping ska hon få åka till OS. Hon var ju uttagen till OS som många andra och inte klarat kvalgränserna i år då ska hon få åka.

Flera menar att hon tog ett preparat som senare klassades som doping för att bli bättre. Det kanske hon gjorde men det var inte klassat som doping när tabletterna togs och hon blev frikänd. Jag är nästan helt säker på att de flesta idrottarna inklusive Kajsa Bergkvist och Stefan Holm har ätit olika former av hälsokost och vitaminer för att bli bättre. Så det så. Ingen ska straffas retroaktivt. Nu får hon inte åka enligt friidrottsförbundet så beror de på helt andra saker hon diskrimineras för att hon kommer från ett annat land. Nu får SOK köra över friidrottsförbundet.

Jag har varit en varm anhängare av friidrott men det är slut med det eftersom man inte skickar en av de som har de största medaljchanserna. Jag tycker de som sponsrar friidrott bör se om de ska fortsätta med det. Aregawi blev frikänd av de som har ansvaret för dopingen så hon diskrimineras för det ursprung hon har och förbundet är rädd för kritik från Kajsa Bergkvist och Stefan Holm. Detta ät ett justitsiemord.

10 kommentarer

  1. Tomas

    En viktig del av att vara idrottare och få representera Sverige i ett OS är att man är en bra förebild och inspirationskälla för oss andra.
    Aregawi är dessvärre ett praktexempel på det rakt motsatta och skandalerna runt henne har varit allt för många.
    Det värsta är väl det skenäktenskap hon ingick och de falska uppgifter hon uppgav för att få bli svensk medborgare.
    Detta uppdagades då hon inte ville betala skatt i Sverige och förklaringen var just att hon enligt egen utsago inte var svensk!
    Hon erkände där och då att det bara var för att åtnjuta de fördelar som medborgarskapet medförde och att hon aldrig bott och verkat i landet.
    Sådan människor vill inte jag ska representera Sverige eller bli en förebild för andra i detta land så jag välkomnar att hon inte får representera Sverige i OS.

    • HOLMLUND LENNART (inläggsförfattare)

      Visst ska man vara bra och det är hon men min blogg handlar om att hon inte är fälld för doping. Tabletterna fanns inte på dopinglistan då hon tog dem. Susanna Kallur har inte klarat kvalgränsen i år och inte tävlat på 6 år och hon får åka. Kan man säga annat än att Argeawi är behandlad på att annorlundasätt. Hon är svart och inte född i Sverige

      • Tomas

        Den enda särbehandling Aregawi har utsatts för är positiv.
        Hennes ansökan om att bli medborgare snabbehandlades och de kriterier man behöver uppfylla, t.ex hur länge du ska ha varit bosatt i landet, de struntade man i.
        Kom inte dragandes med rasistanklagelser mot friidrottsförbundet och olympiska kommittén när de var några av pådrivarna för att Aregawi skulle få bli medborgare.

        • HOLMLUND LENNART (inläggsförfattare)

          Men eftersom hon är friad från doping skulle hon självklart få åka. Hörde i sportkrönikan att även Tommy Engstrand delade min uppfattning liksom ytterligare en person

  2. Sören

    Hälsokost och hjärtmedicin är ju inte jämförbart. Om man nu måste ta hjärtmedicin så bör man nog utreda sina hjärtproblem innan OS 😉

  3. Krister

    Importera utländska idottsmän för att tävla i OS är kolonialism.
    Det borde en sosse vara helt emot.

  4. Henrik

    Enligt Expressen så blev Aregawi friad på grund av följande: ”Dopingkommissionen återkallade sin anmälan om dopingbrott, då det inte gick att bevisa att Aregawi tagit meldonium efter att det blev dopingklassat. Internationella antidopingbyrån har även höjt de nivåer för vad som anses vara straffbart.”

    Det faktum att preparatet intagits överhuvudtaget under år som internationella dopingbyrån hållit meldonium under uppsikt samt att hon blir friad pga tekanliteter är anledningen till att hon inte får åka till OS. Inte för att hon är svart. Det verkar snarare så att du ser genom fingrarna på grund av hennes hudfärg.

    Sen kan man diskutera varför hon för tävla för Sverige överhuvudtaget iom hennes skenäktenskap. http://www.aftonbladet.se/sportbladet/friidrott/article22401995.ab

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.