Föräldrar ska inte bestämma ens äktenskap

Föräldrar ska inte bestämma ens äktenskap. Det är bra och det är viktigt att en far åker i fängelse när han påtvingat sin dotter ett äktenskap. Man går fundera över hur en sådan far tänker som tvingar sin dotter att gifta sig med en man som hon inte själv bestämt

Det är en far till en dotter i Landskrona som hr dömts till 4 års fängelse för att ha tvingat sin dotter till en man från Afghanistan. Dottern hade inlett ett förhållande med en ung man som fadern gillade. Det här är första gången som äktenskapstvång har prövats av en svensk domstol. Den lagen infördes 2014.

Den här rättegången hölls i en säkerhetssal i Malmö i Juni månad.
Varken kvinnan eller hennes pojkvän kunde närvara, på grund av en hotbild mot dem. Man kan inte säga mer än att detta är för djävligt och det skulle inte förvåna mig om dottern utsätts för ett hedersmord. Jag saknar i domen att fadern och familjen skulle tvingas till en utbildning att tvångsäktenskap är inget som är tillåtet i Sverige.

Jag hoppas att det är sista gången men tror inte det utan jag hoppas att fler flickor törs anmäla sina föräldrar som tvingar sina döttrar att gifta sig med män som föräldrarna och främst fadern utser. Bor man i Sverige ska man leva efter våra lagar men tyvärr tror jag det är mer vanligt än vi tror att män från vissa länder där det fungerar på det sättet och där döttrarna inte är lärt något annat.

En kommentar

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.