Hon (Aida) har inte behövt avgå enligt…

Hon (Aida) har inte behövt avgå enligt ledarsidor. Så här låter det. Att Aida Hadzialic lämnar det politiska rampljuset är en stor förlust, skriver GP:s ledarskribent Alice Teodorescu. Hon har bland annat uppskattat att den nu före detta ministern tydligt stått upp för individens skyldigheter, inte bara rättigheter. Och att hon avgår visar att hon menade allvar, skriver Teodorescu, som också frågar sig varför det är så etablerat att svenska politiker ska avgå för förseelser i privatlivet:

När avgick en svensk politiker senast för att den uppvisat dåligt omdöme i sin politiska gärning?  Dagens Industris ledarskribent PM Nilsson skriver att Hadzialic inte hade behövt avgå. ”Hon är ung och en av regeringens få fullt fungerande ministrar, och det måste finnas en gräns även för hur stora konsekvenser en promillegräns ska ha. 

Däremot är det säkert ett misslyckande för Aftonbladets Lena Melin som sa så här ”Att köra bil efter två glas vin är ganska dumt. Så dum får man inte vara om man är statsråd, säger Lena Mellin, politisk kommentator på Aftonbladet, som beskriver Hadzialic som ett framtidsnamn. Hon har säkert velat att hon skulle stanna för att köra ett drev mot henne. Journalister behöver dock inte avgå om de är onyktra. Ingen får heller reda på om de kört alkohol eller drogpåverkade inte ens om de begått narkotikabrott.

Lika självklart är att Lotta Gröning tycker att hon gjorde rätt. Hon har sagt så Just med tanke på Hadzialics strålande karriär  är historien tragisk, fortsätter Expressens Lotta Gröning.
Under senare tid har Aida Hadzialic stigit fram ur skuggorna och börjat visa vem hon är. Det har bara varit positivt , skriver hon. Men har hon stannat så har hon tillhört de som kört ett drev mot henna och Socialdemokraterna och Stefan Löfven. Det är många tusen som är frågande varför hon kallas vänsterdebattör.

Inom Socialdemokraterna finns det också de som ständigt kräver att personer ska avgå och det har en del gjort mot mig när de påstod att jag gjort något brottsligt när jag kommenterat en annans blogg. Jag blev frikänd medan de som påstått att jag gjort något brottsligt själv begått brott genom att påstå att jag gjort det. Nu är det Hadzialic beslut att lämna så och det kommenterar jag inte däremot vet jag att många med mig tycker att hon gjort ett gott jobb. Jag hoppas att hon kommer tillbaka men då sätter vissa media och personer igång ett drev mot henne,

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.