Han är mästarnas mästare

Han är mästarnas mästare. Det är självklart Usain Bolt som är det när han blev olympisk mästare på 100 meter för tredje gången i rad efter att ha sprungit på 9,81 i OS-finalen.
Efter halva loppet låg Han fortfarande efter konkurrenten Justin Gatlin, men sin vana trogen avslutade jamaicanen starkt och till slut var det inget snack om segern.

Det var briljant. Jag sprang inte så snabbt, men jag är så glad att jag vann. Jag sade ju till er att jag skulle göra det, säger Bolt efteråt. Amerikanen Justin Gatlin kom tvåa och kanadensaren Andre De Grasse tog hem bronset. Guldet är Bolts tredje raka guld på 100 meter och hans sjunde olympiska guldmedalj. Innan spelen i Rio är över har han nya guldchanser. Det är på 200 meter och i stafetten 4×100 meter.

Det var någon som sade att jag kunde bli odödlig. Det är två medaljer som återstår och sedan kan jag checka ut  odödlig, säger han efter att ha sprungit ärevarvet inne på den fullsatta arenan. Det var ett enormt jubel redan när han kom in på arenan och det blev inte mindre efter segern. Däremot buade man mot Gatlin och orsaken till detta är att man tycker han är en fuskare då han åkt fast 2 gånger för doping

Den andra stora händelsen och prestationen var att sydafrikanen Wayde van Niekerk raderade ut Michael Johnsons klassiska världsrekord på 400m och vann på 43,03 en sänkning med 15 hundradelar. Han gjorde det från ytterbana som brukar anses som sämsta banan men han drog ifrån från sista kurvan och över upploppet.

Jag vet inte vad som hände, jag sprang blint hela vägen, har han sagt till TT. 24-årige van Niekerk, kunde knappt tro sina ögon efter målgången. Men trots att han sänkte
sitt personbästa med 45 hundradelar var han inte helt förvånad. Jag trodde att jag skulle kunna ta världsrekordet. Och den här medaljen har jag drömt om i evigheter sa han efter loppet.

Friidrotten den avgjordes i natt men i går eftermiddag var det spännande att följa kampen mellan Henrik Stensson och britten Justin Rose. De duellerade under hela sista rundan
och tävlingen avgjordes först på sista hålet. Där blev Rose olympisk mästare i golf den förste på 112 år eftersom det tog så lång tid innan golf blev en olympisk sport igen.

Stensons rygg strulade, men det
hindrade inte honom från utmana Rose om guldet. En misslyckad pitch
på sista hålet blev spiken i kistan. Till slut vann Rose tävlingen två slag. Bronspengen gick till amerikanen Matt Kuchar som stormade fram med en 63-runda i dag. Den andre svensken David Lingmerth slutade delad elva.

En rent fantastisk sporthelg med höjdare 100 metersfinalen där Bolt också efter matchen hyllade Zlatan och var glad över att hans lag Manchester United värvar honom och att han gjorde mål i gårdagens match.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.