Trafikvett och arkitekter och konstruktörer

Trafikvett och arkitekter och konstruktörer. Idag gjorde jag mig en promenad bort till Willys på Söderslätt och samtidigt titta lite på de butiker som finns i Avion. Från Brogatan efter strandpromenaden till Kyrkbron, Bondegatan bort till den gång och cykelväg som går runt köpcentrat.

Då man mötte gång och cykelvägen såg man att folk varit rationella och gått rak fram mot ingången på östra sidan över ett dike i stället för en lång omväg efter gång och cykelvägen. Det här är inte ovanligt att det blir genvägar. Tyvärr frågar jag mig varför inte skyltningen är bättre. Såg ingen skylt förrän vid Bondegatans slut.

Vägen hem gick jag gång och cykelvägen som går in mot Teg på västra sidan men då hade även regnet tilltagit. Tyvärr finns det brister i trafikvettet då det kom en bil som inte såg att det var stora vattenpölar efter kyrkbron och gav mig en ordentligt dusch. Alla andra av de fyra bilarna höll ut utanför vattenpölarna.

Sedan samma väg efter stranden och jag tycker det är lite märkligt att man inte gör det lättare för vattnet att rinna av gång och cykelvägen. Så då till parken där gång och cykelvägen är dragit krokigt i två halvmånar med gång och cyklisterna har kört rakt fram och konstruerat en väg rakt fram efter älvskanten och den dyra gräsmattan blir en lerväg. Jag har haft upp detta i bloggar tidigare och det verkar som om de som ritat och konstruerat aldrig går tillbaka för att se hur det fingerar

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.