Donald Trump planerar för en rivstart

Donald Trump planerar för en rivstart. Han gör genom att han har gett order till sitt övergångsteam se över vilka åtgärder han kan göra direkt genom exekutiva order för då slipper han gå genom kongressen. Han har talat om vad han ska göra i ett videouttalande.

Det första Trump nämner är att han ska ta de första spadtagen för att riva upp frihandelsavtalet TPP. Han säger att stället ska vi förhandla fram rättvisa bilaterala handelsavtal som får jobben och industrin att flytta tillbaka till Amerika. Man bara undrar vad som händer om han inte kan få fram rättvisa avtal som han säger. Det finns en part till som kanske inte tycker att rättvisa är samma sak. Kommer han då att hota andra länder ?

Han tänker också omedelbart avreglera energisektorn. Jag kommer att avskaffa jobbdödande restriktioner mot amerikansk energiproduktion, däribland för skiffergas- och olja och ren kol. Därigenom skapas miljoner av välbetalda jobb. Detta kommer självklart att innebära stora påfrestningar på miljön eftersom framställa skiffergas och olja ur skiffer är hårda belastningar på miljön.

Till de övriga förslagen hör karantänsregler för anställda inom den federala statsförvaltningen och säkerhetspolitiska åtgärder mot it-attacker. Vi får väl se vad som händer bland miljörörelserna världen över. Det känns som om det är många steg bakåt i tiden. Andra länder måste i sin tur då ställa miljökrav på de varor man ska importera till sina länder. Han är en förnekare av klimatomställningen och därför en ren säkerhetsrisk för världen. Kina har i alla fall skrivit under klimatavtalet.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.