Donald Trump sätter in VD,ar i regeringen

Donald Trump sätter in VD,ar i regeringen. Vi får väl se om det innebär ännu mindre välfärd och skattelättnader och stora budgetunderskott. Oljejätten Exxons vd och ordförande Rex Tillerson kommer att bli USA:s näste utrikesminister, uppger två källor för Fox News i natt. Tillträdande president Donald Trump meddelar samtidigt på Twitter att han kommer att tillkännage vem han valt till posten under tisdagsmorgonen, lokal tid.

I en intervju med Fox News Sunday förklarade Trump nyligen att en sak som talar för Tillerson är de nära band till Ryssland som han knutit under sin tid som Exxonchef. Bland de ytterligare namn som nämnts i spekulationerna finns New Yorks tidigare borgmästare Rudolph Giuliani samt senatorn Bob Corker. Hur ska man tolka just det och vad betyder nära samband med Ryssland. Inget sades om relationen till Kina.

Goldman Sachschefen Gary Cohn får ansvar för presidentens ekonomiska råd, NEC, meddelade Donald Trump under måndagen. Cohn får därmed en nyckelfunktion som ansvarig för den grupp som ska utveckla presidentens ekonomiska politik, skriver Reuters.
Cohn är bland annat en känd kritiker mot den politik som centralbanken Fed för, enligt Affärsvärlden. Ska man tukta centralbanken som varit mycket kritisk till budgetunderskott

Den före detta Fox-analytikern K.T. McFarland har utsetts till posten som vice nationell säkerhetsrådgivare. Många bedömare som Politico talat med, från såväl republikanska som demokratiska läger, menar att hon är genuint okvalificerad. McFarland har inte arbetat politiskt på 30 år och hon anses vara en politisk lättviktare som saknar eftarenhet av krishantering.
Jobbet som säkerhetsrådgivare beskrivs också som oerhört tufft. Den tillträdande presidenten Donald Trumps bristande kunskap om utrikespolitik väntas göra uppdraget än svårare, skriver sajten. Han förvånar och det är på twitter nyheterna presenteras

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.