Alla gillar inte att Exxons vd blir utrikesminister

Alla gillar inte att Exxons vd blir utrikesminister. Han Rex Tillerson är inte bara VD utan även ordförande vilket jag tycker låter märkligt om det nu är sant. Man gillar inte Donald Trumps nominering av affärsmannen och miljardären Rex Tillerson till posten som utrikesminister. Det har väckt blandade reaktioner även inom det republikanska partiet, enligt Politico.

USA:s tidigare försvarsminister Bob Gates gick snabbt ut och hyllade Tillerson för hans kunskap och erfarenhet, och tidigare utrikesministern Condoleezza Rice beskrev honom som ett utmärkt val .
Samtidigt säger Floridasenatorn Marco Rubio att han är mycket bekymrad  över valet, och ifrågasätter bland annat Tillersons moral.

Däremot så låter det annorlunda från ryskt håll för där lovordas Tillerson, inte minst för hans goda förbindelser till landets president Vladimir Putin:
Han är en mycket pålitlig man, säger Juri Usjakov, Putins talesman för utrikesfrågor. När man hör sådana uttalanden då är det en helt ny syn på amerikansk utrikespolitik. Jag är inte förvånad över synen i Ryssland på Tillerson för de äkta kapitalisterna gör affärer med alla som kan betala.

Det händer även mer när den nya Trump regeringen. Den republikanske kongressledamoten Ryan Zinke, 55, från Montana har erbjudits posten som Donald Trumps inrikesminister, uppger källor för Politico och Washington Post. Den tidigare Navy Seal-soldaten har ännu inte tagit ställning till erbjudandet, enligt Politico. Zinke ställde sig tidigt bakom Donald Trump när han i maj visade sitt stöd, skriver Reuters. Han har frekvent röstat emot förslag från miljöaktivister om att begränsa utvinning av gas och kol.

Man kan se att USA börsen har varit positiv till Trump och hans regering och förslag inte minst när mycket tyder på att USA inte längre håller på att ha någon miljöpolitik och inte bryr sig ett dugg om klimatförändringar. Jag hoppas verkligen att resten av världen inte väljer den vägen utan ställer krav på att importen från USA ska ställas miljökrav på.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.