Borgerligheten har blivit gnällspikar

Borgerligheten har blivit gnällspikar. Det finns många exempel på detta om man synar detta i sömmarna ”. Jag tar nu bara ett exempel och det är försvarspolitiken. Under deras styre så skar de ned kraftigt på försvaret. Motivet var enkelt och det var att de skulle ha råd med att sänka skatterna och det vill de fortfarande men för att höja försvarsanslagen så behövs det mer pengar och inte mindre. Däremot har de nu en kapplöpning om mer pengar till försvaret även om det har varit svårt att veta vilka motiv de har.

Det kan för fasen inte vara någon nyhet för någon att ryssarna spionerar även på Sverige. Nu tror inte alliansen och inte minst Batras parti på att deras själsfränder republikanerna i USA fått en president som kan något om politik och som berömmer ryssarna. Två staters Tsarer har funnit varandra och det är Donald Trump och Putin som vill stoppa mera pengar i sina egna fickor.

Det blir spännande att se vad dom händer när det uppdagas att de haft affärsrelationer där en är att ryssarna sysslade med cyberattacker för att Trump skulle bli president. Visst har jag sedan länge vetat att amerikanerna varit naiva men att de skulle luras av Putin det trodde jag inte ens i min villades fantasi kunde jag inte drömma om.

2 kommentarer

  1. David

    Inget nytt där inte. Borgerligheten har väl alltid varit gnällspikar. Moderater är ett praktexempel -försvaret tycks endast vara viktigt när de sitter i opposition. Varje gång de suttit vid makten har de skurit ned mer än sossarna för att sedan gnälla när sossarna inte rustar upp.

    Klart att ryssarna spionerar på Sverige, precis som Sverige spionerar på Ryssland. Och andra länder med för den delen.
    Därmed inte sagt att jag tror ryssarna skulle vara intresserade av Sverige på det sättet. Hade de velat anfalla hade de gjort det för länge sedan. Sverige har aldrig kunnat svara på en rysk invasion. Inte ens när vi var som bäst rustade.
    Det intressanta är ju att media och politiker hela tiden målar upp Ryssland som det stora hotet trots att de kunnat ta oss när de vill och låtit bli.

    Under Kalla Krigets dagar var Östersjön fylld med ubåtar från alla möjliga håll. Ändå var alla främmande ubåtar ryska (även de amerikanska, brittiska och västtyska ubåtarna.)

    Tror ändå det bästa för oss är om Trump och Putin håller sams. Ingen kommer att tjäna på ett nytt kallt krig som Obama så gärna vill provocera fram.

  2. Basic Rules

    Ja, Reinfeldt var en plåga för Försvarsmakten som sågs som ett särintresse !
    Det får dom nu äta upp, nu med en ny driftig ÖB på plats och ökade resurser inte minst personalmässigt(plikten), kan vi se framåt med en positiv syn på Försvarsmakten

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.