Svenska demokratin hotas när politiker hotas

Svenska demokratin hotas när politiker hotas. Det sker oftare och oftare. Nu har hela kommunstyrelsen i Karlshamn fått ett dödshot efter ja till lagring av ryska gasrör. De fick ett handskrivet brev där man kallades jävla ryssälskare och att man ska ta bort er en efter en. Det är efter att en stor majoritet av kommunstyrelsen fattade beslut att ryssarna ska få lagra rör till den gasledning som ska byggas till Tyskland. När det gäller ryska båtar som fraktar varor till svenska hamnar så är det ofta det kommer båtar som angör våra hamnar. Det här typen av hot är ett hot mot demokratin och risken för mer slutna samhällen

Jag har själv varit utsatt för hot av en person som dömdes till sluten psykiatrisk vård med särskild utskrivningsprövning. Hot har man fått i olika former men det jag tycker är mest skrämmande är att på sociala medier är det inte alls ovanligt att media folk inte hotar men trakasserar, kränker och dumlägger på olika sätt. Jag hade aldrig trott att man skulle få se sånt men det sker på olika sätt.

De måste ju ha ett mål för detta och vill underblåsa ett agg mot politiker. I kommentarer på bloggar dyker det också upp den typen av kommentarer men de släpper jag aldrig igenom eftersom det är bloggaren som egentligen blir ansvarig utgivare. Men fälten för kommentarer uppviglar till näthat och jag tycker i alla fall att de borde bort på bloggar som finns i tidningar. Det finns självklart möjlighet att anmäla det som hotar eller kränker men det tror jag är få som känner för

En kommentar

  1. Lars Gidlöf

    Hej

    Du har helt rätt i att demokratin hotas om politker blir hotade och det är totalt oförsvarbart att hota politker, men, och det är ett stort men.

    Varför skall politiker, utan någon som helst utbildning eller speciella kunskaper kunna ha mycket högre löner, helt andra pensionsgrunder och andra förmåner jämfört med det folk de ska representera?

    Vad är det som gör att ett kommualråd kan ha en lön långt över en halv miljon kronor per år och när man sen tittart på deras CV så finner man att de egentligen inte alls har någon som helst utbildning eller kunskap förutom att de gått den politiska banan.

    Ansvar brukar de hävda att de tar, gör de verkligen det? Drabbas en politiker hårdare av att de t ex drar ner på sjukvården jämfört med en annan i samhället?Nej det gör de inte. Och det är dessutom inte politkkerna som tar de svåra besluten, det är tjänstemännen och de som är längre ner i hierarkin som får stå till svars för folks vrede för att te x de fått vänta länge på en operation mm.

    Varför räknas riksdagsledamöters pensioner inte på samma sätt som övriga löntagares pension t ex?

    Nej, poliiker måste vara mer jämställda de som röstar på dem, annars kommer hoten öka och dessutom bli mer legitima.

    Men nu tror jag inte du tar in denna kritiska kommentar

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.