Vilken fruktansvärd bussolycka i Sveg

Vilken fruktansvärd bussolycka i Sveg. Jag vaknar som vanligt tidigt och lyssnade på Ulf Elving när han spelar gammal god musik. Strax efter sju kom rapporterna om den hemska bussolyckan som hände i närheten av Sveg där en buss med skolelever kört av vägen på E75,an. Nu vet vi att larmet gick 7:07. Jag har följt all rapportering från olyckan och det har svängt en hel del i vad som hänt.

Vi har goda vänner i Kinna som inte ligger så lång ifrån Skene där skolklassen kom i från men även barn från Kinna går i skolan där. Vår vänner har barnbarn men vi har fått bekräftat att inga av deras barnbarn var på bussen men de hade grannar och bekanta vars barn var på bussen.

Fruktansvärt för de familjer som har barn som inte kommer hem levande från denna skidresa. När man hört allt från media är budskapen delade om mycket ishalka eller torrt väglag, raksträcka eller kurva, när det bekräftats att det var 3 döda och 6 allvarligt skadade var det ett media som sa att det kan ligga döda under bussen medan man från räddningstjänsten sagt att alla var omhändertagna.

Att man är så villig att säga något när man inte vet tycker jag är mycket illa speciellt där det gäller en olycka som man sa liknade ett slagfält. Hoppas att de som gick ut med spekulationer tänker efter.

Bussen avgick sent lördag kväll så man var nästan framme vid målet. Eftersom man åkt hela natten sov säkert de flesta. Ombord på bussen när den välte var 52 åttondeklassare från Ängskolan i Skene i Marks kommun. Utöver barnen var det sju vuxna, inklusive föraren. Tre döda och sex svårt skadade och så här på kvällen 10 timmar senare sägs att av de sex som är allvarligt skadade är läget kritisk för två. Vi får väl vänta och se vad som man bedömer är orsaken till olyckan och bussen gick av vägen och denna svåra olyckan i närheten av Sveg. Om bussföraren är skadad eller inte har inte framgått av rapporterna men det måste ändå kännas oerhört tungt för bussföraren

2 kommentarer

  1. Sixten

    Nu kan du jämföra Sverige och Norge med ett likartat fall om vårdslöshet i trafik och vi ska följa domen och återkomma med synpunkter.Tappat kontrollen är förarens kommentar.I kollektivavtalets land så kan jag gissa att föraren går fri.

    • HOLMLUND LENNART (inläggsförfattare)

      Det vet nog ingen idag, men bolaget har haft problem med bussen har också framkommit

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.