Vad är sanningen bakom gasattacken i Syrien

Vad är sanningen bakom gasattacken i Syrien. Det har spekulerats mycket om vad som ligger bakom gasattacken i Syrien. Vad man vet är att ryssar och Syrier har fällt bomber i området vilket rebellerna har kontroll över. Nu har Ryssarna sagt att det är Syriska plan som bombat ett gaslager som rebellerna hade.

Vad som senare kommer fram får vi se men det låter inte otroligt även om det tidigare riktats beskyllningar mot Syrien att de använt gas vilket de själva har förnekat. Däremot har länder i området tidigare använt gas. Det var i vilket fall som helst en katastrof många döda och många skadade.
Beskyllningarna haglar och helt naturligt lägger de oppositionella i Syrien skulden på både Ryssland och Syrien medan Ryssland nekat till inblandning. Tidigare sade Ryssarna att attacken kom från syriska rebeller och utfördes från marken. Vad som är sant får vi nog aldrig reda på

5 kommentarer

  1. Britta Lindholm

    Ja och nu har Trump givit Assad skulden och attackerat en flygbas i Syrien. Han har ingen farstu Donald. Sätter världsfreden på spel.

    • HOLMLUND LENNART (inläggsförfattare)

      Men hade du väntat dig något annat, eller så är det militären som nu sytr honom eftersom han kan inget om politik

  2. Lars Flemström

    Den väldigt negativa attityden i Sverige mot Trump, har fått honom att framstå som totalt oberäknelig. Och nu kraxar de svenska olyckskorparna, med förre utrikesministern Carl Bildt i spetsen. Bildts politik har gått ut på att återinföra det kalla kriget och öka spänningarna mellan Ryssland och EU samt USA.

    Som rådgivare- dock ej i egenskap av minister utan som delägare i ett privat konsultföretag) till den georgiska regeringen är Bildt i hög grad medskyldig till kriget mellan Ryssland och Georgien 2008. Hela den svenska vänstern ligger nu på knä för Bildt, som den store socialisten. Bedrövligt.

    Före den amerikanska attacken mot den syriska flygbasen, kunde det inte helt uteslutas att regimen av misstag råkat bomba ett gaslager hos rebellerna. Men den förklaringen har dock varit ytterst osannolik. Och kan nog nu anses helt osannolik. Har USA genomfört attacken mot flygbasen, utan att vara helt säker på att flygplan medförande gas har lyft från just den flygbasen.

    Det skedde mitt under den kinesiska presidentens besök i USA, och Ryssland hade informerats i förväg. USA:s utrikesminister, som ju anses mycket ryssvänlig, har för bara ett par dagar sedan uppmanat Ryssland att ompröva sin sin inställning till al-Assad.

    I sitt tal i natt sa Trump att man har försökt påverka al-Assads beteende i flera år, men utan resultat. Jag har själv hoppats att Putin skulle sätta stram tyglar på al-Assad, men veckans giftgasattack visar att Putin har misslyckats med det. Om han ens har försökt. Det här visar verkligen inte att Trump har dålig impulskontroll, som en svensk ”expert” säger just nu.

    Trump sa också någonting, som jag saknar hos svenska politiker. Han talade om alla flyktingar, som drivs ut ur Syrien. Det finns bara två anständiga linjer i flyktingfrågan. Antïngen öppnar vi dörrarna på vid gavel för flyktingarna. Eller också tar vi bort orsaken till att de flyr. al-Assad har visat att han saknar viljan och / eller förmågan att leda en övergångsregering i väntan på ett en ny konstitution och fria val. Varken syrierna själva eller resten av världen har tid att vänta.

    Det måste ske någonting snabbt, och vi får innerligen hoppas att USA och Ryssland kan kan enas om någonting, som leder till ett snabbt slut på det syriska inbördeskriget och en kraftsamling mot IS. Vi får hoppas att Trump redan har fått med Kina på den vagnen. USA:s utrikesminister, affärsmannen Rex Tillerson, ska åka till Moskva inom kort. Vad kommer han att ha med sig inför en ge och ta-förhandling med Putin?

  3. Micke

    Foto motsäger ryska uppgifter
    Ett foto av en bombkrater i den syriska staden Khan Sheikhoun motsäger Rysslands uppgifter om gasattacken i måndags. Det skriver Dagens Nyheter.

    Britt Karlsson, expert på kemvapen vid forskningsinstitutet FOI, säger att kratern är påfallande
    liten – vilket är precis vad man kan vänta sig om en plats bombats med gasgranater. Sådana granater har liten sprängkraft för att gasen ska få spridas optimalt.

    http://www.dn.se/nyheter/varlden/forskare-oklart-amne-i-giftgasattacken-i-syrien/

    Det mesta talar för att ryssland/Syrien medvetet använde Sarin på civilbefolkningen. Putin/Assad bör därför kallas till Haag för att förklara sig varför de begår krigsbrott.

    • HOLMLUND LENNART (inläggsförfattare)

      Jag har egentligen ingen annan uppfattning med det djäkliga är att det går aldrig att bevisa något som händer i dessa länder

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.