Nu är Ågren med flera ute och cyklar

Nu är Ågren med flera ute och cyklar. Jag menar att man tror på en återgång till flera förvaltningar. Jag är helt säker på att det totalt skulle bli merkostnader på minst 150 miljoner kronor plus de omställningskostnader som följer. Vid decemberfullmäktige hade den gemensamma förvaltningen dessutom tagit fram kostnadsminskningar på 140 miljoner kronor. Det är mycket pengar och är helt omöjligt med flera förvaltningar. Det är helt säkert. För att V och Liberalerna håller med förvånar mig inte. Westerberg har sedan han kom in sagt jag håller med Anders. V å sin sida tror att man kan styr i detalj vilket jag inte ens tror att Ågren tror.

Ågren säger att medarbetare sagt att det blivit otydligare. Då måste man rätta till otydligheterna. En sak har blivit otydligare det håller jag med om och det var att göra flera verksamheter anslagsfinansierade och ingen av de gamla ekonomerna som jag pratat med tror på detta. Det har om något gjort allt otydligt då inte pengar och andra nyttigheter ligger på den nämnd som har ansvaret för verksamheterna. Ska man göra något lägg kostnaderna på nämnderna.

Om det inte nu fungerar som Ågren säger så löses inte detta genom fler förvaltningar utan åtgärda det som inte fungerar. När det gäller de flesta stödfunktionerna har det gett stora ekonomiska besparingar inte minst på stödfunktioner som ekonomi och personal, lönehantering och data före det blev anslagsfinansierat. Det skulle vara intressant att veta om Edman, Westerberg och Ågren talat med tjänstemännen om vad de tycker inte fungerar.

I annat fall är deras agerande ett grovt påhopp på personalen som är ansvarig för organisationen. Man ska prata med varandra och inte om. Politiken ska inte lägga sig alltför mycket detaljer i organisationen, men det är klart att oppositionen verkar tro att tjänstemännen ska göra som de vill men så är det inte.

Sedan kan inte jag bedöma om Ågren, Westerberg och Edman har kunskaper om ledning och styrning av verksamheter. Ta och sätt er med Margareta Alfredsson och prata med henne om detta. Hon lyckades bra med samhällsbyggnadskontoret och kan nog förklara så ni begriper

Sedan tycker jag av vad jag sett att det blivit fler led på en del områden när tjänstemän ska nå kommunledningen. Det tycker jag inte om för ledande tjänstemän som chefen mex, chefen näringsliv, planeringschefen och ekonomichefen ska ha raka rör till kommunalråden. Allt var inte bättre förr men chefer ska kunna prata med kommunledningen utan filter. Jag har aldrig trott på många led. Sist, ska ni även ha kommundelsnämnder med egen förvaltning tillbaka.

Tänk er för vart bristerna sitter om ni upplever att inte politiken kan eller upplever att det inte går att styra. Det beror inte på antalet förvaltningar. Majoriteten upplever att det går att styra och att det gett ekonomiska vinster vilket även Vänsterpartiet höll med om när Tamara Spiric var gruppledare. Ni måste öppet diskutera vad man ska skruva i om man inte tycker det fungerar som det ska

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.