Trump för oss till medeltiden meddelar forskare

Trump för oss till medeltiden meddelar forskare. Man tycker helt enkelt att Donald Trumps beslut att lämna Parisavtalet är att gå tillbaka till ett medeltida tänk. Om nu testen av världen står fast vid Parisavtalet blir skamvrån ännu större. Det produkter som USA säljer det måste resten av världen se till att de stannar i USA. Vi får väl hoppas att näringslivet i USA tar ett stort ansvar för en hållbarare värld. Men det måste ändå vara något fel i huvudet på honom och hans reaktionära medarbetare. Jag har här klistrat in en artikel från Omni som beskriver forskarnas syn på Trump

%Ï RÖSTER OM PARISUTTRÄDET Reaktionerna från forskarvärlden lät inte vänta på sig efter Donald Trumps besked om att ta USA ut ur Parisavtalet. Ingen forskare kan vara neutral eller tyst efter Trumps återgång till ett medeltida tankesätt, skriver Richard Horton, redaktör för den medicinska tidskriften Lancet, på Twitter. Han tillägger: Det här är en dålig, sorglig dag .
 Vissa länder kommer se det här som en ursäkt för att öka sina utsläpp och vår globala klimatutmaning kommer förvärras snabbare än vad den hade gjort annars, säger klimatforskaren Jeffrey Kargel vid University of Arizona, enligt Sciencemag.

Johan Rockström, professor i miljövetenskap vid Stockholms universitet, kallar beslutet oacceptabelt  och oerhört egoistiskt .
 Klimatet är inte längre en miljöfråga, det är en fråga om säkerhet, stabilitet, välfärd och ekonomi. Donald Trump har förlorat sin legitimitet som global ledare på alla områden, säger Rockström till DN.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.