Terrorn slog till igen i går kväll

Terrorn slog till igen i går kväll. Polisen där gjorde ett bra jobb och förövarna sköts ihjäl efter 8 minuter. 7 personer har dött av terrorhandlingen liksom 3 terrorister. Även denna gång var det en bil som terroristerna använde som sitt främsta vapen då man använde den för att köra på och döda folk. Polisen gör säkert flera tillslag den närmaste tiden för att kolla upp eventuella medarbetare.

Jag tycker det är märkligt att världens underrättelsetjänster inte lyckas finna de som finansierar denna terror. För mig är det helt klar att terrorn finansieras av någon. Ta reda på vilka som finansierar IS och andra terrororganisationer. Vi i Sverige måste omedelbart ompröva vår syn på övervakningskameror de måste hjälpa till där det behövs. Passkontroller och identitetskontroller vid alla gränser är oerhört viktigt så man kan spåra kända terrorister. Vi får inte låte terrorister skrämma folk.

4 kommentarer

  1. Lars Flemström

    Du skriver att det är märkligt att världens underrättelsetjänster inte lyckats dem, som finansierar terrorn. Det är kanske inte så märkligt ändå. Av diskussionerna på Forss’ blogg framgår ju att han har arbetat med att gömma ekonomiska tillgångar, så att de inte kan spåras av vare sig media eller myndigheter.

    Han har själv skrivit att denna verksamhet var ”omoralisk”, men inte olaglig (tror han själv – det kan man inte veta så länge inget konkret fall, där han har varit medhjälpare till transaktionerna har prövats i domstol), men vägrar likväl att avslöja sina f.d. kunder. Det har däremot en del av hans f.d. kollegor gjort, vilket är förklaringen till att stora gömda förmögenheter har tagits upp till beskattning under senare tid.

    Han skyller sin vägran på sekretessavtal, som han har skrivit under. Detta tycker jag är en omoralisk attityd, som dessutom saknar stöd i lag, från hans sida. Det är nämligen en bärande princip i EU-rätten att omoraliska avtal inte behöver följas. Men Forss har bedrivit denna verksamhet i länder, som inte är medlemmar i EU, Schweiz och Malaysia, där hans företag Jukana är registrerat.

    Somliga av Forss’ f.d. kollegor har visat att de menar allvar med att de ångrar sin verksamhet att gömma pengar, så att myndigheter inte kan hitta dem, genom att avslöja vad de vet av denna verksamhet. Men han själv och förmodligen det stora flertalet av hans f.d. kollegor fortsätter att tiga som muren.

    Nu beskyller jag inte Forss’ för att ha hjälpt till att finansiera terrorism, men det kan man inte veta, så länge han fortsätter att följa de omoraliska sekressavtalen, och inte lägger papperen på bordet. Men man kan dock utgå från att terroristorganisationerna har varit och fortfarande är kunder hos det slags verksamhet, som Forss har ägnat sig åt.

    Forss har inte ens velat besvara frågan om han själv har pengar undanstoppade, som han har tänkt använda till en personvalskampanj, vilket dock förutsätter att han kommer med på någon partilista. Han har bara svarat att han har redovisat alla inkomster han haft sedan hemkomsten till Sverige.

    Samt att hans fru har ägt tre nattklubbar i Malaysia. Är de nedlagda eller sålda?

    • HOLMLUND LENNART (inläggsförfattare)

      Jag vet inget om Anders Forss och det hade jag inte i min blogg. Det här är sista gången jag svarar på dig om det inte handlar om den blogg jag lagt ut

      • Lars Flemström

        Anknytningen mellan min kommentar och ditt blogginlägg var ditt självklara påstående att terrorn finansieras av någon. Det är ju helt klart att det förs över pengar från finansiärerna, och att det sker i det fördolda, så att man inte vet vem som är avsändare och mottagare.

        • HOLMLUND LENNART (inläggsförfattare)

          Om man vill visst tar spionorganisationerna rätt på vem som betalar kalaset

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.