Bra att premiepensionen ses över

Bra att premiepensionen ses över. Ministern Strandhäll ska se över regler runt premiepensionen men inte bara aktietorget. Det behövs då det funnits alltför många oseriösa fonder.

Frågan är om det inte skulle behövas lite mera än bara den här delen. Pensionssystemet blev nog inte som det var tänkt när man gjorde om pensionssystemet. De med de lägsta pensionerna har inte en pension som de kan leva på speciellt om eller när döden skiljer paren åt. Man lever också mycket längre idag. Det som har sämst pension är kvinnorna och när de blir ensamma har de inte mycket att röra sig med.

Visst har man bostadstillägg för att klara av hyran men ska man flytta och lämna en bostad som är för stor blir ändå hyran för stor så man stannar kvar i en för stor bostad. Ser man över premiepensionen så bör man även se om det går att lösa pensionen för de med lägst pension. Facken har i förhandlingar lagt en del av löneutrymmet för att stärka tjänstepensionen. Jag har inget förslag på hur man ska göra men pensionen för många är alldeles för dålig

Så här förklarar pensionsmyndigheten premiepensionen
Premiepensionen ingår i den allmänna pensionen. 2,5 procent av inkomsten sätts av och placeras i fonder, som spararna själv kan välja. Systemet infördes år 2000.

Överlägset störst bland fonderna är det statliga alternativet AP7 Såfa, som förvaltas av Sjunde AP-fonden. Där hamnar pensionspengar som inte aktivt placeras i någon annan fond.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.