Nordiska motståndsrörelsen i Almedalen

Nordiska motståndsrörelsen i Almedalen. Jag tycker det är dåligt gjort att hyra ut till Nazister. Det är fel att skylla det på polisen som ska följa de lagar som finns när de ger tillstånd. Felet begås av Gotland som hyr ut plats åt dem. Jag är besviken på mina socialdemokratiska kollegor som hyr ut mark på detta sätt till nazister som det handlar om. Jag tycker dessutom att Stefan Löfven gör helt rätt som inte deltar. Där finner man inga väljare för där är bara tyckarproffs och media proffs. En partiledare ska ut och träffa väljare och inte folk som inte går att övertyga. Jag har varit där några gånger med kommuninvest men skulle inte få tanken att åka dit på egen bekostnad. Tala om ocker för boenden och det ger väl lite intäkter för en del gotlänningar. Jag tycker det är skönt att slippa spektaklet

4 kommentarer

  1. Lars Flemström

    Löfvéns uttalande var mycket nyanserat och bra, vilket dock inte kan sägas om alla som instämmer efteråt, exempelvis Anders Lindberg, som hade stora problem med yttrandefriheten i TV, där han debatterade mot Sakine Madon. De är ledarskribenter i Aftonbladet resp. VLT. Löfvén tog upp frågan om yttrandefrihet för nazister, som är tydliga med att förgöra demokratin och hindra andras yttrandefrihet med våldsmetoder. Som jag uppfattade Löfvén, inser han att det behövs ny lagstiftning.

    Vem ska definiera vilken typ av yttranden och vilken typ av organisationer, som bör förbjudas – och således även nekas polistillstånd för sina aktiviteter? Madon ställde frågan, men det förstod inte Lindberg. Som tydligen förbehåller sig rätten att själv avgöra (och t.o.m. uppmana till förföljelse mot) vilka, som ska ”brunsmetas”. Media har allt för länge tagit på sig rollen som åklagare domare och verkställande straffmyndighet i frågor som rätteligen borde avgöras av lagligen upprättade domstolar, som har att följa tydliga lagar under tillämpning av full rättssäkerhet för misstänkta.

    När Löfvén sa att nazister inte bör bjudas in till ”våra arrangemang”, så syftade han uppenbarligen på de åtta riksdagspartierna – eftersom han i sitt uttalande inte undantog något av dem, Det är rätt. Den som misstänker att det åttonde partiet har en ”dold agenda” bör givetvis ha möjlighet att få prövat i en domstol om en sådan finns. I en rättegång om brott mot en lag som förbjuder nazistiska organisationer och nazistisk verksamhet. Så att vi slipper vänsterextremister som ”tar lagen i egna händer” och medias privatdomstolar, som genom sitt hejdlösa brunsmetande nu har haussat upp väljarstödet för det åttonde partiet till hela 20 %.

    Sådana lagar finns i andra europeiska länder. Att dessa lagar inte har stoppat all nazistisk verksamhet är ett lika dumt argument, som att vi borde avskaffa lagarna mot stöld, misshandel och mord, eftersom dessa lagar inte har förmått stoppa alla brott av det slaget. Att de anti-nazistiska lagarna i bl.a. Tyskland inte har fått stopp på all nazistisk verksamhet, kan dessutom förklaras med att brottslingarna – med stöd av EU:s fria rörligheter – bekvämt kan flytta verksamheten till Sverige, där polisen har till uppgift att hjälpa brottslingarna att begå sina brott.

    Detta gäller för övrigt även den våldsbejakande extrema islamismen. Massmordet i Paris eller Bryssel förbereddes i Märsta, och verksamheten var väl känd av den svenska säkerhetspolisen. Breivik hade kontakter i Storbritannien och Sverige innan han begick dåden i Norge. Det ständiga motargumentet är att vi i så fall också måste förbjuda kommunismen. Det finns förvisso kommunistisk verksamhet, som också bör träffas av ett förbud. Men argumentet är ihåligt och verkar utgå från en naiv föreställning om ideologisk neutralitet.

    Vad det handlar om, är att Sverige inte kan vara med i ett EU som säger sig verka mot nya krig i Europa, samtidigt som man ger polisskydd för den ideologi, som låg bakom Andra världskriget. Det är på tiden att även Sverige i sin egen lagstiftning börjar tillämpa art. 17 i Europakonventionen till skydd för de mänskliga rättigheterna: ”Ingenting i denna konvention får tolkas så att det medför en rätt för någon stat, grupp eller person att bedriva verksamhet eller utföra handling som syftar till att utplåna någon av de fri- och rättigheter som angetts i konventionen eller till att inskränka dem i större utsträckning än vad som medgetts där.”

    Att Sverige skulle anta denna konvention i sin helhet (vilket Sverige dittills inte hade gjort) var ett villkor för att Sverige skulle beviljas inträde i EU. Europakonventionen är dock fristående från den s.k. EU-rätten och gäller i alla europeiska stater, så exempelvis även i Norge och Ryssland. Och i Storbritannien efter brexit. Det är på tiden att Sverige slutar obstruera mot skyddet för de mänskliga rättigheterna, så att alla

  2. Carl-Axel Otterhall

    Hej. Men Region Västerbotten finns väl där!? Hartman & co gillar ju dyrbara spektakel som vi skattebetalare ska finansiera som inte genererar nåt överhuvudtaget till Västerbotten.

    • HOLMLUND LENNART (inläggsförfattare)

      REgion Västerbotten är där och för att vara ärlig tror inte jag du fatar var man måste vara för att hamna på kartan, men att du inte förstår kan du inte skylla på någon annan och i regionvästerbotten är det inte Hartman som säger att vi ska vara i Almedalen utan det är styrelsen. Du förtalar Hartman och borde be om ursäkt

  3. Lars Flemström

    I min föregående kommentar till detta inlägg, har jag skrivit om behovet av en lagändring, så att svensk polis inte längre behöver stödja sådant, som är straffbart i andra demokratiska, europeiska länder. Naturligtvis behövs då noggranna avgränsningar av det straffbara området, utan att definitionerna blir så snäva, så att de fulaste fiskarna kommer undan.

    Men jag ska nu ta upp en annan aspekt av Almedalsveckan. Vi hade nyligen Järva-veckan, som var ett bra initiativ. Men om inte det hela ska urarta till lokala veckor, av ringa intresse utanför närområdet, så antal politikerveckor begränsas. Det finns bara 52 veckor varje år. Och våra politiker har väl annat att göra?

    Under Almedalsveckan hamnar resten av landet – och faktiskt även Gotland utanför Visby i ett medialt mörker. Almedalsveckan skadar demokratin, genom att pocka på politikernas uppmärksamhet, när de också borde ha semester, utan även Gotland.

    Gotland är en ö, med en dyrbar transportapparat för att ta sig till och från och till stor del ligger för ankar under större delen av året. Besöken på Gotland är inte tillräckligt spridda över året, vilket betyder att turistanläggningarna har dålig beläggning i genomsnitt per år.

    Är det då klokt att i början av högsäsongen, när vanligt folk har semester, lägga beslag på den gotländska besöksnäringens yppersta resurser, för ett jippo, som kunnat arrangeras under för- eller eftersäsong, exempelvis när vårvärmen har kommit, men vattnet fortfarande är för kallt för att locka till bad?

    Har någon av de besökande politikerna ö .h.t. ägnat GOTLAND än tanke, hur de – genom kloka politiska beslut – kan bidra till att utveckla en av öns viktigaste näringar? I stället för att tränga undan andra besökare. Varför inte föregå med gott exempel, genom att förlägga Almedalsveckan till för- eller eftersäsong, om den inte helt sonika ska läggas ner? Och varför inga musik- och kulturfestivaler, eller stora idrottsevenemang på ön?

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.