Vad är sant om samtalen mellan M och SD

Vad är sant om samtalen mellan M och SD. Jag vet inte om Batra håller sig till sanningen när media nu pratar med henne senast i går från Almedalen. Sverigedemokraterna och Moderaterna har djuplodande och återkommande  samtal i olika utskott i riksdagen, har SD-gruppledaren Mattias Karlsson berättat för Aftonbladet förra veckan. Detta efter att M-ledaren Anna Kinberg Batra för ungefär ett halvår sedan sträckte ut en hand till partiet.

Han sa vidare till Aftonbladet ”Nu kan vi kontakta varandra, bestämma tid och sitta ner och ha ordentliga möten. Det förekom möten tidigare men då fick ju Moderaternas ledamöter se sig om över axeln, det var mer mer hysch-hysch” säger Karlsson till tidningen.

Dessutom förekommer det även på tjänstemannanivå mellan SD-ledaren Jimmie Åkessons stabschef och högre tjänstemän i Moderaternas kansli , uppgav Karlsson. Moderaternas gruppledare i riksdagen, Jessica Polfjärd, förnekar att det skulle pågå samtal mellan partierna.

Jag förstår att M nekar för Batras uttalanden har inte gett något förtroende hos allianspartierna och det i sin tur har gett ett förtroenderas hus väljarna. I helgen kom undersökningar som visade att alliansväljare tyckte hon skulle avgå.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.