Härvan runt Donald Trump växer

Härvan runt Donald Trump växer. Nu har det visat sig att Trumps son också varit inblandad och han har erkänt arr han träffat ryssar. Ryssarna berättade hur de skulle hjälpa hans pappa i presidentvalskampanjen. Så här beskrivs det i nyhetssajten Omni

Citat från Omni
”RYSSKONTAKTERNA Donald Trump Jr hade fått reda på att den information som den ryska advokaten Natalia Veselnitskaja ville delge var en del av den ryska regeringens ansträngningar att hjälpa hans pappas presidentkampanj. Det uppger tre källor som tagit del av ett mejl som Trump Jr fick av publicisten Rob Goldstone som hjälpte till att arrangera mötet, rapporterar New York Times.

Mejlet ska också visa på att den ryska regeringen var källa till informationen. Trump Jr har bekräftat att han i fjol hade ett möte med en rysk advokat som lovat honom information som kunde skada den konkurrerande presidentkandidaten Hillary Clinton. Däremot har han hävdat att mötet inte ledde någon vart .

”Det är en väldigt allvarlig utveckling. Allting rättfärdigar en grundlig utredning. Alla som var på mötet borde ställas inför vårt utskott, säger Adam Schiff, den högste demokraten i representanthusets underrättelseutskott, till MSNBC med anledning av de senaste uppgifterna.
Slut citat Omni

Det här tycker jag visar på att det varit rysk inblandning i valkampanjen riktad så att Trump kunde bli president och inte Hillary Clinton. Det minsta man kan säga att detta är mycket olyckligt. Det är också märkligt att Trump inte mår illa av att han nyttjat ärkefienden Ryssland för att bli president.

7 kommentarer

  1. Lars Flemström

    Det är väl snarare härvan kring Hillary Clinton och hennes svenska papegojor inom Skibstedt-media som växer.

    ”Omni är en svensk mobil nyhetsapp och webbtidning som sammanfattar vad olika nyhetssajter skriver om aktuella nyhetshändelser. Varje nyhetssida i Omni inleds med en notis skriven av Omni:s redaktörer, följd av länkar till utvalda artiklar i andra webbtidningar med olika perspektiv på samma händelse, på svenska, engelska och ibland andra språk./ – – /T jänsten produceras av Schibsted och är annonsfinansierad. Under verksamhetsåret 2015 utgjorde försäljningen av native advertising, det vill säga annonser utformade som det övriga redaktionella innehållet, 60-70 procent av Omnis intäkter.”

    Betalda annonser publiceras som nyhetsartiklar. Omni ägs alltså av den norska mediakapitalistfamiljen Skibstedt, som ideologiskt står nära norska Fremskrittspartiet och i Sverige äger bl.a. de sosse-fientliga dagstidningarna Svenska Dagbladet och Aftonbladet (minns drevet mot Juholt). Koncernen dominerar tidningsmarknaden i Norge och är stora inom segmentet webbtidningar i Nordeuropa.

    De stora förlusterna på Omni (drygt 25 % av omsättningen 2014) förklaras med att denna slaskprodukt förser Skibstedtkoncernens pappestidningar med nyhetsmaterial. Källor för de Trump-kritiska artiklarna är vanliga Trump-fientlig media i USA, som ägs av Trumps rival inom den amerikanska miljardärklassen Ted Turner. Trump och Turner har sedan länge använt sina mediala kanaler till att svärta ner varandra. Turner stödjer klimatlobbyn, alltså stöder Trump motståndarna till densamma. Det torde närmast vara Turner-media som Trump avser med begreppet ”lögnmedia”.

    Detta torde vara en helt riktig benämning på Turner-media, därmed inte sagt att Trump är bättre själv. Nu gör alltså ”lögnmedia” ett stort nummer av att den då blivande presidentens son har träffat en rysk advokat på ett av faderns hotell. Skulle detta vara förbjudet? Börjar vi inte snart tröttna på fake-såporna och den ömsesidiga smutskastningen mellan miljardärerna Trump och Turner?

    När blev det post-kommunistiska Rysslland en ”ärkefiende” till Ryssland? Det vore kanske dags att även granska USA:s och andra västländers inblandning i rysk politik och försök att styra den ryska oppositionen i syfte att densamma ska bedriva en direkt subversiv verksamhet i stället för att försöka erövra majoriteten i det ryska parlamentet med mer hederliga metoder. Att Ryssland använder lika smutsiga metoder i motstatt riktning är iofs inte alls osannolikt, men…. Vad är sanning?

    Det får vi inte veta genom Omni och andra Skibstedtmeida, som okritiskt för vidare de fjädrar som har uppförstorats till hönor av Turner-media.

    • HOLMLUND LENNART (inläggsförfattare)

      Visst citerar man andra media men de talar om vilka som gör det och de har länkar till alla original så man får en bra sammanfattning. Annonserna det bryr jag mig inte om varken de som står i Omni eller i någon annan media

  2. Leonid Bilunov

    To speak to Russian people isn’t a crime itself. As of today I would assume all international political campaigns, especially USA, have indirectly relationships to many countries via the big diversity of entitincal groups of the world, interested parties in the operational teams around the compaigns, supporting capital to name a few potential sources.

    Hillary has had also a lot of ”dodgy stuff” going on behind the curtain such as, to name an example, thousands of emails that were, somehow for some strange reasons, deleted from the server and all public records.

  3. Kalle

    Trump har precis som Umeå politikerna fått media emot sig till att förvränga och misstolka information så att han ska framstå i dålig dager. Hur kan du tro på det här som skrivs om Trump?

    • HOLMLUND LENNART (inläggsförfattare)

      Det är ju media som avslöjat honom och det finns skrivna brev och jag tror på det CIA chefen sade om vad som hänt

  4. johansson

    Jag tycker att det var bra att Trump blev president istället för mutkolven Clinton, det sägs att hon tagit emot enorma belopp under sin politikerkarriär hoppas den är slut nu. Trump levererar, han uträttar det som han lovade i valrörelsen. Att påstå att ryssarna påverkade valrörelsen är rena idiotierna

    • HOLMLUND LENNART (inläggsförfattare)

      Du är då naiv så det räcker som tror på en sådan person som Trump. Tror du han skapat sig denna förmögenhet utan fuffens. Det tror inte jag

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.