Nu har Nordkorea visat att de kan nå USA med missiler…

Nu har Nordkorea visat att de kan nå USA med missiler. Det har skett provskjutning efter provskjutningar med långdistansmissiler och man har vidtagit åtgärder med sanktioner och hot främst från USA och inget har haft någon större effekt. USA har hotat med bomber som ska förgöra Nordkorea. Efter den senaste missilen är nog experterna bland annat Sipri eniga att man inom ett år kan nå hela USA och missilerna kan bära kärnvapen.

Det råder inga tvivel om att Nordkorea har gjort betydande tekniska framsteg i sina kärnvapen- och missilprogram under det senaste året, säger experten Shannon Kile till SVT. Fler experter är inne på samma linje och även USA har dragit den slutsatsen. Vad betyder då detta tycker jag är svårt att sia om även om USA kommer att fortsätta att hota. Men vill Donald Trump starta ett atomkrig.

Jag tror inte heller att Nordkorea vill starta ett atomkrig men anfaller USA kommer de säkert att svara. Jag är inte förvånad över om de vill visa att de kan och att man ska lämnas i fred. Det finns inte heller något avslut på det så kallade Koreakriget Koreakriget är en pågående väpnad konflikt på Koreahalvön som startade den 25 juni 1950. I praktiken upphörde dock krigshandlingarna i samband med att vapenstillestånd ingicks den 27 juli 1953. Det skrevs dock ett fredsavtal 2007 men mer hände inte och att få till en långsiktig fredsuppgörelse så länge Donald Trump är president kommer aldrig att gå tror i alla fall jag. Det är en orolig värld just nu och det finns för många omogna politiska ledare som ska visa sin makt och ska styra andra länder samtidigt som FN,s roll minskat i styrka

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.