Moderaterna tar inte sitt ansvar

Moderaterna tar inte sitt ansvar. Nu för man frågor om polisen, försvaret, ordning och reda bland annat. Börjar vi med polisen är det moderaterna och alliansregeringen som är ansvarig för det nya polisorganisationen som är orsakerna till att polisenen arbete inte går som det är tänkt. S-regeringen har inte trott på att göra om den då man på många platser gjort stora investeringar bland annat i byggnader ledningscentraler m.m Den organisationen är alliansens ansvar.

Polischefen Dan Eliasson som nu fått gå har fått ta den största skiten av aliansen för att organisationen inte fungerat men samtligt gjort ansatser för att få den att fungera. Nye moderatledaren har inte angripit hon lika hårt utan sa ungefär så här att han var på fel plats. Kritiken har varit att han är socialdemokrat men jag tycker att alla generaldirektörer måste få ha en politisk uppfattning. Alliansen som varit emot att man tillsätter personer med politisk bakgrund har dock gjort detta själva. Så prata sanning inte minst Liberaler och centerpartister i denna fråga

Så till bristen på poliser. Att det inte finns tillräckligt med poliser nu är helt och hållet alliansens ansvar. Nuvarande regering har ökat antal platser till polisutbildningen men det tar tid att utbilda och den ökningen kommer om några år. Det blev även ett år försenat då Sverigedemokraterna tillsammans med alliansen röstade ner s-budgeten. Jag tycker det är skamligt att inte samtliga partier erkänner att de hade för lite pengar i den budgeten men även under tiden man styrde Sverige.

När det gäller invandring och integration som blev det trots allt en bred uppgörelse om flyktingfrågan men alliansregeringen hade ingen beredskap under sin tid i regeringen för att ta emot flyktingar även problemet redan fanns inom en del länder inom EU och den politik som de vill föra nu med låglönejobb mm genomförde man inte. Man saknade för att vara ärlig en politik för integration och hade i stort sett avvecklat utbildningar för invandrare, flyktingar och andra som stod utanför arbetsmarknaden.

Försvaret är en annan fråga som de ska ha mer pengar till men det är dem själva som dragit ner anslagen kraftigt och Anders Björk gick ut i hårda ordalag och kritiserade Fredrik Reinfeldt och Anders Borg för detta. Flera av alliansens riksdagsledamöter tar inte ansvar för hur man röstade i riksdagen.

Anders Björck gav förre statsministern Fredrik Reinfeldt och förre finansministern Anders Borg skulden för nedrustningen av det svenska försvaret. Lokala och regionala politiker stod upp och försvarade nedskärningarna. Han tycker att det är obegripligt att de kunde gå så vilse. Detta var ett svek utan like, sa han i en intervju i Aftonbladet. Visst har han rätt.

Den stora bristen på media och dess sätt tex att tolka polisbristen. Frågar ett statsråd vad man gör åt bristen får ett svar att man satsar men jag har aldrig hört att man frågat de som är ansvariga för detta nämligen alliansen. Jag har trott att journalister varit så kunniga att de vet hur lång tid det tar att utbilda poliser, men det erkänner jag att jag har haft fel. Samma fel gäller också inom många andra om råden som personal som sjuksköterskor, läkare, barnmorskor med flera med flera. Jag tycker detta är en ynkedom för media eller så har de borgliga ägarna lagt munkavel så att tidningen blir en del av alliansens budskapsbärare.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.