Hedersrelaterat hedersvåld är en varböld

Hedersrelaterat hedersvåld är en varböld. När det är så måste det bekämpas och det ska vi göra med kraft. Magdalena Andersson säger så här och har skärpt tonen mot detta.
Det här ska vi göra om vi får
Jag vill kunna se varje ung kvinna i ögonen och säga att jag har gjort allt i min makt för att hon ska kunna förverkliga sina drömmar och få leva ett liv fritt från våld och förtryck. 
Det går om vi får leda Sverige efter valet.
Det här vill vi göra:
”En 10-årig nationell strategi för att förebygga och bekämpa mäns våld mot kvinnor, hedersrelaterat våld samt prostitution och människohandel.

”Förutom de 100 miljoner som regeringen satsat i budgeten för 2018 vill vi lägga ytterligare sammanlagt minst 100 miljoner 2019 2020.

”Länsstyrelser och andra myndigheter ska få i uppdrag att stödja lokalt arbete och förebyggande verksamhet och två nya myndigheter inrättas: ”Jämställdhetsmyndigheten samt Delegationen mot segregation som ska arbeta för att stärka jämställdhet och jämlikhet i Sverige.

2 kommentarer

  1. Basic Rules

    Hur och varför uppstår dessa varbölder – varför tillåts de växa och vad är roten ?
    Hedersvåldet är en relativt ny företeelse i vart fall i Sverige men som eskalerat pga Reinfeldt 2:ans ansvarslösa flyktingpolitik.

    Den sociala kontrollen i familjen, klanen med inte minst kvinnors förtryck och förmyndarskap gör att muslimerna sitter fast i islams stränga religiösa lag, och håller kvar dom på 600 – talet. Sorgligt men sant.
    Sharialagen åberopas eller tillämpas under alla tänkbara omständigheter i stora delar av den islamska världen. Och varje gång hämtas dess auktoritet i sista hand från islams heliga texter – häri i ligger svårigheten.

    Pratar vi prostitution och människohandel, får vi titta österut och EU…
    Magdalena är inne på rätt väg, men hon får nog titta över sundet på sina partikamrater där för svar.

    • HOLMLUND LENNART (inläggsförfattare)

      Jag är inte så säker på att den är så ny den har nog funnits längre men vi har haft dålig kunskap om den inte trott att man till och med döda sitt barn eller sitt syskon. Det är sedan några betättat hur det är som det kommit i dagsljuset

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.