Nu händer det saker i Svenska Akademin

Nu händer det saker i Svenska Akademin. Idag har 3 ledamöter hoppat av och kommer inte att dela mera. Det är en märklig församling där man sitter på livstid och inga nya tillsätts om någon hoppar av och inte delar. Idag har det varit som sagt tre avhopp, Klas Östergren, Kjell Espmark och Peter Englund har valt valt att lämna.

Det har stormat ordentligt om den person som man kallade kulturprofilen Jean -Claude Arnault efter anklagelser om sexuella övergrepp som riktats mot honom och han är gift med poeten Katarina Frostenson som är medlem i Svenska Akademien Hammarsköld &Co har utrett detta. Arnault drev en kulturklubb som fick bidrag från Svenska Akademin. Aftonbladet har sagt att Akademin haft en omröstning om att utesluta Frostensson.

Nu står då 6 stolar tomma Kerstin Ekman och Lotta Lotass har hoppat av tidigare så nu är de 18 inte 18 längre utan 13 och det sägs också att Frostensson inte synts till sedan de många anklagelserna kom fram om hennes man. Det är lite sektliknande då man har tystnadsplikt och därför går det inte för media att få fram sanningen. Det här skadar självklart Nobelpriset inte minst det pris som akademin utser nämligen litteraturpriset. Jag förstår inte heller varför Kungen är Akademins beskyddare.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.