För ett år sedan var vi några som var på söder i Stockholm

För ett år sedan var vi några som var på söder. Vi var där på en minnesstund efter vår gode vän Lars Burman som hade gott bort efter en tids sjukdom. Han hade ett förflutet i SSU, Socialdemokraterna, LO och Folksam men han handplockades till Folksam där han sedermera blev vice VD och ansvar för kollektiva försäkringar. Det var en ljus minnesstund med många besökare från Arbetarerörelsen och Folksam.

Just som vi höll på att bryta upp och tacka för oss var det någon läste på telefonen på och vi fick rapporter om det hemska som hade hänt och dessutom att det var stängt i de centrala delarna av runt centralen och det skulle vara omöjligt för oss att ta oss till Arlanda. Då blev det finna på råd för att komma förbi de avstängningar som fanns. Vi gick över och fick tips av poliser vart avspärrningarna slutade och tog den vägen. När vi kom norrut var det i stort sett totalstopp i trafiken och det kändes hopplöst att få någon taxi att åka med.

Till sist lyckades vi och fick tag i en bil men fast pris var uteslutet men vi gav tillåtelse att han fick ta upp flera resenärer vilket vi gjorde. Trots att det gick oerhört sakta att t sig fram, det tog nog uppemot 2 och en halv timme till Arlanda skulle vi hinna med planet hem. På Arlanda mötte vi en del Umeåbor som inte visste om hur de skulle ta sig till de platser de skulle besöka.

För oss som var på minnesstunden blev det lite oroligt för vi skulle åt olika håll och samtligt lite stressigt uppbrott som inte var tänkt. Det var oroligt när man kom in mot city, blåljus som blinkade över allt från poliser och ambulanser och beväpnade poliser precis över allt. Det var inget roligt minne och telefonen gick också varm där frågan var om vi var säkert till.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.