Timrå tillbaka till SHL

Timrå tillbaka till SHL. I går hade Timrå vänt ett 3-1 underläge till en 4-3 seger mot Karlskrona. Segern skrevs i går till 2-0 efter ett tidigt ledningsmål redan efter 44 sekunder. Dahlén gjorde 2-0 efter ha skjutit på Cory Murphys hjälm och pucken gick in i mål efter 48:10. Sedan lyckades man försvara detta och för mig var målvakten den störste hjälten och släppte inte in något mål på 36 skott men gjorde 2 mål på 20.

Tyvärr hade målvakten redan skrivit på för en finsk klubb och berodde det på att han inte trodde på avancemang till SHL. Det finns inte så många spelare som har kontrakt för nästa säsong och Dahlén åker till SHL. Men Timrå får hela 36 miljoner mer att röra sig med lite mindre än de andra lagen då Karlskrona får behålla 8 av de 44 man har som gammal i SHL. Nu ser man att det trots allt inte bara handlar om pengar för Karlskrona hade en mycket större budget tack vare SHL än vad Timrå.

Nu fattas det bara att både Björklöven och MoDo kan spela sig upp i SHL, det gör inget om det blir samtidigt även om jag tycker det ser lite mörkt ut för båda då lagbygget i båda lagen inte hunnit speciellt, speciellt för Löven som tappar många på forwardsidan. Den långsiktiga strategin att snart gå upp håller inte då det tar tid att bygga upp ett SHL lag. Timrå de har lyckats och det är för att man satsat på lång sikt, men året man går upp då måste ett nytt lag byggas

2 kommentarer

  1. Six

    Förutom de tre stora städerna så är Sundsvall nu den enda av alla svenska städer som är representerade ihögsta ligan i de 2tyngsta sporterna.Nu är Sca uppdelat och budgeten för sponsring lär minska så det lär bli tufft framöver men satsning på egna produkter är en bra grund att stå på och påvisar ledningen detta så brukar storföretagen ta sitt ansvar.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.