Vi går till val på stora reformer för ett starkt samhälle

Vi går till val på stora reformer för ett stark samhälle. Vi gör det för att det är bäst för Sverige. Redan exakt fyra månader före valet har Socialdemokraterna presenterat flera stora reformer som blir viktiga delar i att bygga ett starkare samhälle. Det handlar t.ex. om en reform med höjda pensioner för de som slitit hårt i yrkeslivet, om stora satsningar på fler anställda i vården för att minska vårdköerna och fler poliser som ska bekämpa den organiserade brottsligheten och kvinnors otrygghet. ( (Detta är delar av det största trygghetsprogrammet i modern tid, som ska skapa ett tryggare Sverige med bättre välfärd och hårdare tag mot brottslighet. Stefan Löfven sammanfattade detta i sitt första maj-tal med uttrycket: Ett starkare samhälle.
” 6 av 10 pensionärer kommer att få höjd pension med 600 kronor i månaden om Socialdemokraterna kommer i regeringsställning efter valet.

” 10 000 nya poliser och ökade resurser till polisen med 7,1 miljarder kronor på tre år, varav 2 miljarder redan 2018.

” 14 000 fler i vården, fler möjligheter för vårdanställda att fortbilda sig och ett arbetsmiljölöfte till Sveriges välfärdsarbetare med sänkta sjuktal, bättre arbetstider, bort med delade turer och staplade visstider.

Socialdemokraterna har också lämnat besked kring stopp för arbetskraftsinvandring och religiösa friskolor samt en långsiktigt hållbar migrationspolitik. Arbetet fortsätter nu hela vägen fram till den 9 september med att berätta för väljarna kring fler vallöften som alla är en del av trygghetsprogrammet. Mot det står moderaternas förslag om nedbantad trygghet på arbetsmarknaden med livslånga visstider, höjda hyror genom marknadshyror och sänka skatter med 30 miljarder. (
Den vägen som M driver tror i alla fall inte jag på. Du gör ett bättre jobb oavsett var om du har en trygghet och inte hannar i godtycke hos arbetsgivarna.

2 kommentarer

  1. Krister

    Sverigedemokraterna ökar mest och blir näst största parti i Sentios/Nyheter Idags senaste mätning. Samtidigt åker Liberalerna och Kristdemokraterna ut ur riksdagen.
    Sverigedemokraterna är det parti som ökar mest när det bara är fyra månader kvar till valet.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.