Vad sa inte Ulf Kristersson i går

Vad sa inteUlf Kristersson i går. Det redovisas i pressen och dess ledare vad han sa och jag ska längre fram redovisa en sammanställning som Omni har gjort över vissa tidningarnas ledarskribenter. Det blev självklart lite om det förslag om SD och deras platser i utskotten. Det var också många andra intervjuer med Ulf Kristersson. Jag gillar inte hans framträdanden då det titt som tätt ser ut nästan som han hånflinar när frågor kommer. Det kom självklart en del om sänkta skatter.

Däremot saknar jag helt hur han ska klara av välfärden. Det ska fram pengar till polisen trots att de knappt hinner utbildas under hela mandatperioden. Det är samma visa mer poliser men de finns inte då man inte utbildade tillräckligt med poliser då man styrde senast. Han nämnde knappt vad man ska göra för pensionärerna och andra som även behöver sjukvård. Det är stora brister på personal inom vården och omsorgen. Elevantalet ökar kraftigt i hela landet och kommunerna har ingen ekonomi för att klara detta och inom skolan finns det också mycket stor brist på lärare men inte ett ord om detta varken i talet eller i de olika intervjuerna. Om du går igenom moderaters politik som presenterades i Almedalen saknas vad moderaterna har för politik inom välfärden. Inte så konstigt för sänker man skatterna som man säger finns inga pengar till välfärden och sjukvården. Man pratade inte heller om det misslyckade arbetet med det nya Karolinska sjukhustet. Jag tycker det var svagt av alla som intervjuade honom att ingen tog upp hur moderaterna ska gör för att klara välfärden och de äldres situation.

Så över till analyserna som Omni gjort över ledarskribenternas analys men det är viktigt att komma ihåg att de flesta tillhör tidningar som stöttar alliansen

Pressen på de övriga sju riksdagspartierna ökar efter M-ledaren Ulf Kristerssons tal i Almedalen, anser SvD:s ledarskribent Tove Lifvendahl.
Det var ett bra tal, på många sätt. Innehållsligt stringent, ideologiskt tydligt och framfört med trovärdighet och balans , skriver hon och berömmer Kristersson för att ha fokuserat på de som far illa av skjutningar och gängvåld i Sverige, i stället för att prata blåa batonger   det vill säga längre och hårdare straff för kriminella.

Aftonbladets ledarskribent Kalle Sundin är inte lika frälst. Han tyckte inte att Kristersson gav svar på den viktigaste frågan: Om partiet avser att bilda regering med  eller med stöd från  Sverigedemokraterna.

Även Expressens ledarsida tycker att Kristersson är en skicklig retoriker. Men partiet kommer inte lyckas lyfta i opinionen om de inte tar välfärdsfrågan på allvar, menar ledarsidan som tror det är en stor miss av M att gå till val på 40 miljarder kronor i skattesänkningar. Det pressade läget inom skola, vård och omsorg var påtagligt frånvarande i Kristerssons tal med undantag för köerna inom BUP , skriver tidningen som påpekar att partiet aldrig kommer attrahera kvinnor eller S-väljare om de inte tänker om. Slut citat.

En kommentar

  1. Bengt

    Hej.
    Instämmer i att det är egentligen mest intressant att läsa vad som saknas i politiska utspel. En fråga det är skrämmande tyst om är enligt mitt tycke LAS. Jag skulle vilja se raka besked från samtliga partier innan valet. Har pratat med människor från andra länder under sommaren och samtliga har varit fascinerade över vårt samhällsbygge. Att inte behöva vara utlämnade till arbetsgivarens godtycke eller ständiga visstidsanställningar är något som de var mest imponerade över.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.