Rösta inte bort välfärden på söndag

Rösta inte bort välfärden på söndag. Har du röstat fel kan du ändra dig på söndag. Det är det som valet handlar om. Alliansen och mest moderaterna tillsammans med Sverigedemokraterna går till val på sänkta skatter. Mindre pengar ger mindre välfärd så enkelt är det. Sedan ska Kristersson rösta bort Löfven även om de rödgröna är större. Det innebär i klartext att han gör det med stöd av främlingsfientliga Sverigedemokraterna. Får se om L och C ställer upp på detta trots att man lovar på heder och samvete inte skulle vara beroende av SD.

Den politik SD för är ett hårt slag mot kommunerna genom statsbidragsförändringarna de har i sin budget. Men för kommunerna får ett ökat ansvar på nedskärningar både i arbetslöshetskassan och socialförsäkringarna som skedde förra gången alliansen styrde. Miljöpolitiken är ett annat område där det vore otänkbart för mig att lägga en röst på M.

En annan fråga som inte alliansen har på dagordningen att först ta bort pensionärsskatten men framför allt att de inte vill höja pensionärerna för de som har de lägsta pensionerna vilket är många människor.

Det skulle inte vara främmande för mig att moderaterna och kanske hela alliansen kunde tänka sig att både i länet och i våra kommuner störa med hjälp av stöd från Sverigedemokraterna. Jag har mött och känner moderater som har sagt så till mig. Den frågan har jag aldrig hört någon ställa.

Rösta inte bort välfärden och det är viktigt även för oss i den äldre generation och vår vård och omsorg. Mindre pengar ger mindre sjukvård och omsorg.

Lägg en röst på Socialdemokraterna och i kommunvalet tar du en lista där Janet Ågren stör överst på listan och så kryssar du nummer 18 för det är den plats jag står på. Tack på förhand. Du som har förtidsröstat och röstat fel kan du gå till vallokalen på söndag

2 kommentarer

    • HOLMLUND LENNART (inläggsförfattare)

      Alliansen förstörde mycket under sina 8 år och allt har inte hunnits rättas till bland annat för den orättvisa beskattningen av vi som är pensionärer. Värre blir det denna gång oavsett valutslaget så kommer de att ta över styret med hjälp av SD

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.