EU valet är ett mycket viktigt val

EU valet är ett mycket viktigt val. Här publicerar jag ett brev för vårt första namn på valsedeln som är gemensam för hela Sverige. Vi har Erik Bergkvist som 4:e namn på vår valsedel så ge han di röst så att vi med säkerhet en ledamot från Norrland. Han är den ende kandidaten av Norrlänningar som kan bli vald. Så här lyder brevet från Fritzon

Var med och skapa ett EU som sätter vanliga löntagare främst.
Nu är verkligen lilla EU-valrörelsen igång på riktigt! Vi är många som under de senaste dagarna varit ute och mött väljare och svarat på frågor om våra idéer för det framtida Europa och Sverige. Målet är att vi tillsammans ska få igång väljarnas tankar kring det kommande valet och att sätta fokus på rätt sakfrågor: Vi behöver ett Europa som fokuserar på det viktigaste igen  som försvarar demokratin, bekämpar klimathotet och står upp för schyssta jobb och villkor.

Budskapsmässigt fokuserar vi särskilt på jobben under dessa dagar. Ska EU vara till för vanliga löntagare? Eller ska lönedumpning och otrygga arbetsplatser tillåtas i Sverige? Det här är frågor som inte rör fjärran tjänstemän i Bryssel, utan frågor som direkt påverkar våra liv i vår vardag.

När arbetslösheten växer, tryggheten nedmonteras, löntagare ställs mot varandra och löner dumpas, då frodas grogrunden för högerextrema krafter. Lika viktigt som det är att skapa fler jobb är det att stå upp för schyssta villkor för vanliga löntagare. EU ska i första hand finnas för människorna  inte storföretagen. Alltför länge har vi sett dumpning av löner och villkor i jakten på ökade vinster.

Till skillnad från högern, som alltid stretar emot varje löntagarvänlig reform, vill vi fortsätta arbetet för ett EU som sätter vanligt folk först. Tack vare att vi avskaffat Lex Laval och drivit igenom en förändring av EU:s utstationeringsdirektiv, kan svenska fackförbund kräva att svenska löner och villkor ska gälla för alla som arbetar i Sverige. En historisk seger togs också hem igår i Europaparlamentets omröstning om schyssta villkor i transportsektorn. Det här är ett resultatet som naturligtvis inte bara kommit till av sig själv, utan av ett enträget arbete av våra valda företrädare i Europaparlamentet.

Vi är starka i jobbfrågan bland väljarna, men den behöver komma ännu högre upp på dagordningen, och det kan vi bara åstadkomma tillsammans. Vi behöver vara fler som är ute och samtalar med våra väljare om det kommande valet. Därför behövs du för att vi tillsammans ska kunna försvara demokratin och stå upp för vanliga människors villkor:

Ja, det är mycket som står på spel den 26 maj, men vi har avgörandet i vår hand om vi tillsammans tar ett steg fram och samarbetar.
 

Heléne Fritzon
Kandidat till Europaparlamentet, Socialdemokraterna

3 kommentarer

  1. Ulf Parde

    I det senaste om lastbilschaufförer (transportsektorn) undrar jag om inte samtliga svenska ledamöter står bakom det beslut som nu blev? Marita Ulfskog uttryckte (förståeligt nog) i radio sin stora glädje över det hela. Bl. a. även Sverigedemokraternas ledamöter (som delvis består av just lastbilschaufförer) stod här på samma sida som Ulfskog (S). Inget fel med det – bara ett faktum.

  2. Erik

    Vi röstar väl på de politiker/partier som vill behålla och utveckla fissionsreaktorerna inom EU. Vi behöver behålla en rejäl baskraft som ryggrad till sol, vind och vatten. Men var är pengarna som stöttar våra unga ingenjörer som kan utveckla den nya generationens fissionsreaktorer? Reaktorer som använder redan gammalt kärnbränsle som för övrigt består av 95 procent uran.

  3. Steppe

    Det stämmer, vi måste se till att Marita Ulvskog och Jytte Guteland aldrig mer får chansen att sälja ut Sverige (och EU!) till förmån för de stora mediejättarna. Det är verkligen ett jätteviktigt val!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.