Partiledardebatten i riksdagen i går

Partiledardebatten i riksdagen i går. Den var av en helt annan kaliber än den i SVT. I Riksdagen får man inte gå in och säga något förrän man begärt ordet och fått det av talmannen. Där är det ordning och reda och ordningen den håller talmannen i. SVT måste skärpa sig ordentligt om man ska ja debatter och då ska man ha en person som fördelar ordet.

Högern hotar det starka samhället  i Sverige och i Europa. Stefan Löfven var tydlig i gårdagens partiledardebatt: Där andra partier vacklar står vi socialdemokrater på rätt sida av historien. Vi lovar att vara den ledande kraften mot extremismen, oavsett om debatten äger rum i Europaparlamentet, på gator och torg eller som i går  i Sveriges Riksdag.

Det finns flera regeringar i EU som styrs av partier som kallar sig demokrater, men där som i praktisk politik stått för något annat. Där man t ex har stoppat och motarbetat korruptionsarbete, där domare och konstitutionsdomstolar får munkavle och media kontrolleras.
Högerextremisterna mobiliserar i Europaparlamentet. Vi tänker inte låta Parlamentet bli en plattform för konspirationsteorier och hat.

Moderaterna, som brukade vara ett parti som åtminstone talade om ansvar, har öppnat upp för samarbete med högerextremister i Europaparlamentet. Samtidigt motarbetar partiet alla initiativ för att skydda löntagares rättigheter. Moderaterna skär också ner på klimatbudgeten i Sverige med motiveringen att klimatet ska lösas internationellt. När de politiska förslagen hamnar på EU-nivå röstar moderaterna emot dem! Det är oansvarigt!

Samtidigt har Sverigedemokraterna försökt stoppa artikel 7-förfarande för att skydda demokratin i Polen och Ungern. SD röstar nej till mer insyn och transparens i EU:s arbete. Nej till ILO-dokumentet som vill stoppa slavarbete. SD står inte upp för demokratin. Sverigedemokraterna hamnar på fel sida i kampen för EU:s grundläggande värden.

EU-valet är en folkomröstning om högerextremismens framfört  det budskapet ska vi bära fram i varje samtal och varje dörrknack ända fram till valdagen.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.