Det blir inget spel om VM guldet för Damerna

Det blir inget spel om VM guldet för Damerna. De förlorade i går efter förlängningen mot Nederländska damerna efter att de gjorde ett mål i förlängningen . Man kan inte säga att det var rättvist efter spelet i två halvlekar så gjorde de det som blev segermålet efter ca 10 minuter i första förlängningen och då försvann egentligen segerchansen.

Jag tycker Sverige var det bättre laget utom sedan förlängningen startade och då såg det ut som om matchen gled ur händerna på Sverige. Jag tycker Sverige var det bättre laget och man skapade flera fina målchanser däremot delar jag uppfattningen som många hade både bland spelare, ledare och experter att den domare som dömde matchen inte höll måttet för en sådan viktig match som en semifinal i ett VM.

Hon dömde alla närkamper till fördel Nederländerna och så mycket fulare spelade inte Sverige. Var som varit ett samtalsämne hela VM kollade inte ens upp när Hurtig blev fälld inom straffområdet. Det har varit mera tveksamma lägen som man kollade upp och det tycker jag var tveksamt.

Sverige hade även lite stolpe ut minst en gång och det var lite för grötigt i straffområdet vid några tillfällen. Nu blev det inte som vi hoppades att Sverige skulle spela final mot USA men det blev i stället en match om bronsmedaljen för Sverige och jag tror inte Sverige har någon större chans mot England som gjorde en bra match i semi mot USA. Den matchen hade en bättre domare.

Till den matchen så blev vår nyckelspelare Asllani skadad i slutet av matchen och hon hade slitit som fasen hela matchen men fick domaren mot sig i allt hon gjorde. Det är en skandal att man inte hade bättre domare i en VM semifinal. Om Asslani kan spela är väl osäkert även om rapporterna var positiva efter läkarundersökningar så tog det bra kanske i kombination att hon måste ha varit mycket trött som hon sprang.

Jag tycker samtliga gjorde ett bra jobb men Sverige hade lite otur och Nederländerna tur. Däremot tror jag inte man orkar med England på lördag för det blir nog för kort tid för återhämtning både fysiskt men även psykiskt. Vi håller tummarna och att Hedvig håller målet fritt från Engelska bollar och Svenskorna behöver inte skämmas för VM turneringen och då får de komma igen i OS

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.