Nu är det slut på semestern för många men Nolia pågår

Nu är det slut på semestern för många

Nu är det slut på semestern för många. För mig och många andra pensionärer blir det också den grå vardagen. För min del är vi tillbaka på seniorboendet på Berghem som är en bra bostad. Jag ska återkomma till detta i alla fall inom 14 dagar. Egentligen åkte vi in för vårdcentralsbesök på morgonen. Jag har även hunnit med ett besök på Trädgård i vest men efter kl. 10 blev det Noliabesök fram till kl 15

Jag tycker jag hann med mycket trots att jag fick träffa många bekanta från när och fjärran och det tar mycket tid. Jag hann bland annat gå till Stora Scen som numera flyttad in i den stora konferenslokalen vilket var ett bra ide och där såg jag på fritidsnämnden hyllande av alla guldmedaljörer i SM och Internationella mästerskap. Det var en bra ide.

Sedan blev det lite shopping av några olika Salami, plastfolie skärare och så handlade jag även riktig och bra mörk choklad från Umeåföretaget VPlantations med Jenny Berg som grundade Norrlands första chokladfabrik som har alla etiska regler som kan finnas vid tillverkning från ax till limpa. Det är bättre tycker Jenny att man odlar cacaoböner än växter man gör droger av odlingarna och självklart håller jag med. Det är bra många år sedan jag hörde hennes ide första gången och det är trevligt med den typen av företagare i Umeå. Bilden den är från en av deras läckerheter.

Sedan besökte jag redan när jag kom in på Mässområdet från norr ett mycket intressant företag som har som har en produkt från Biologisk Avloppsrening och heter OxyG. Mottot är Framtidens Avloppsrening är Tömningsfria och det låter ljuv musik för mitt öra och efter en lång sittning tror jag faktiskt på iden. Biologisk avloppsrening låter också naturligt för på något sätt fixar naturen detta men utan hjälp kan det ta för lång tid. Enskilda avlopp är ett problem utan att något görs både för fastighetsägare och Sveriges kommuner. I Umeå är detta en evig fråga och ska man göra som man gjort tidigare är kostnaderna enorma. Jag fann det så intressant att jag har bett vår VD på Vakin gå dit och titta och några prov i Umeå hoppas jag man kan göra.

Visst kändes det lite tomt i en del av de stora idrottshallarna som nu är utställningslokaler. Jag vet inte om känslan är rätt men jag är inte förvånad på ett sätt men hörde tidigare i sommar att tex företag som Caravan center och Electrolux inte skulle vara med på Nolia men jag frågade inte på orsaken men tippar att kostnaderna motsvarar inte intäkterna men det kommer Nolia säkert att fundera på när bokslutet för mässan är klart. Jag även att besöka mässan på onsdag ock ev finner jag något annat mycket intressant. Nu kan det efter Nolia vara lite lämpligt med regn då jag vet att då kommer min potatis att växa.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.