Brexit kommer närmare och närmare

Brexit kommer närmare och närmare. Stora frågan är kommer det bli ett avtal eller inte. Nu har Tory kongress och inför den lär han ha ett förslag som han ska presentera idag. Han väljer sin egen väg för att försöka hitta en lösning men han kan inte vara säker på att få igenom det både i parlamentet och slutligen med EU. Hur det ska gå utan den lag han fått emot sig om en förlängning står skrivet i stjärnorna. Så här skriver Omni om förslaget.

”STORBRITANNIENS FRAMTID I dag kommer Storbritanniens premiärminister Boris Johnson att presentera landets slutgiltiga brexitförslag till EU under Torypartiets konferens i Manchester, skriver flera medier.

Johnson kommer att upprepa kravet att lämna unionen den 31 oktober, er skriver Sky News.
Väljarna vill desperat att vi ska fokusera på deras andra prioriteringar. Vad folket vill, vad lämna-sidan vill, vad stanna-sidan vill och vad hela världen vill är att gå vidare , väntas Johnson säga under talet.

Daily Telegraph rapporterade i går att Johnson under talet också väntas presentera en ny radikal plan för den mest infekterade frågan av alla: gränsen mot Irland. Enligt planen kommer Nordirland att förbli i EU:s inre marknad fram till år 2025. Slut citat

Man undrar om Cameron kunde tro att det blev så här efter den folkomröstning som han var pappa till. Man undrar om folk i Storbritannien kunde tro att en folkomröstning knappast kunde tolkas som som om att man kunde lämna EU utan avtal.

En kommentar

  1. Ulf Parde

    Boris gör allt för att försöka köra över vad parlamentet beslutat ifråga om att inte lämna EU utan avtal. På Labours kongress vägrade mötesordföranden att genomföra begärd rösträkning när det verkade bli majoritet för att inför en ev. ny folkomröstning ta ställning för att stanna kvar. Skandal att Storbritanniens två statsbärande partiers (Konservativa o Labour) ledningar bär sig åt på det sättet. Båda partierna tycks ha blivit kapade av extremister. Jag har läst i en tidningskrönika att f d statsminister Ingvar Carlsson (S) tidigare argumenterat för tvåpartisystemets fördelar, men att han nu inte längre gör det.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.