Boris Johnson är trängd mot väggen

Boris Johnson är trängd mot väggen. Det ser inte ut som om han har tänkt till när han jobbade fram sitt förslag till avtal. Han är ytterligare en ledare för ett stort land som tror att han gör som han vill. Han verkar inte bry sig om att det brittiska parlamentet beslut sig om vissa lagar som rör förhandlingarna med EU och att begära förlängning av avtalet om man inte får fram ett godkänt förslag. Han tänker driva igenom en hård Brexit utan tanke på vad det innebär för britter men även för Irland. Så här skriver Omni om Johnsons förslag.

EU förkastar Boris Johnsons senaste brexitplan och sågar flera av de centrala förslagen om Irlandsgränsen jäms med fotknölarna. Det visar läckta dokument som The Guardian tagit del av. I dokumentet har EU gått igenom Johnsons förslag punkt för punkt och lyft fram fundamentala brister i dem. Bland annat varnar unionen för att planen skulle innebära stora störningar i Irlands och Nordirlands ekonomier.

Enligt tidningen har flera EU-ledare under helgen gjort klart för Boris Johnson att hans förslag inte håller som grund för en seriös förhandling.slut citat. Det bevisar bara att han inte tänker på konsekvenserna och jag tror att det kommer att innebära stora problem för brittiska folkets ekonomi men det bryr han sig inte om.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.