Det ser lite ljusare ut för Björklöven efter lånet av en back från Färjestad

Nu ser det ut som om det ljusnar för Löven. Jag gör det tack vare vad jag fick läsa på Björklövens hemsida. De har fått gör ett lån en gång till från Färjestad sedan Adam Werner och nu är det en back som heter Gustav Bouramman från Färjestad. En ung back 22 år som även provat på spel på andra sidan Atlanten han är också en rightare en stil som jag gillar. Jag citerar här vad som stod på Björklövens hemsida som alltid är läsvärd och så här skriver man.

”Björklöven har gjort klart med ett lån av backen Gustav Bouramman från Färjestad. Bouramman anluter till laget imorgon. 22-årige Bouramman, med Hammarby som moderklubb, spelade säsongen 13/14 i Luleås J18- och J20-lag innan han lämnade Sverige för spel i OHL i Nordamerika 2014. Han draftades i sjunderundan 2015 av Minnesota. Efter tre säsonger i Sault Ste. Marie Greyhounds i OHL blev det säsongen 17/18 spel i ECHL och AHL för rightbacken. Säsongen 18/19 spelade Bouramann i Minnesotas farmarlag Iowa Wild i AHL. I somras tog Florida Panthers över rättigheterna innan flytten gick tillbaka till Sverige och Färjestad.
* I Gustav får vi in en spelande back som passar mycket bra in i det sättet som vi vill spela, säger Björklövens sportchef Per Kenttä om lånet.
Vi hälsar Gustav välkommen till Umeå och Björklöven. Lånet gäller tills vidare”
Slut citat Björklövens hemsida

Jag har också road mig att se hur han lyckades där över Atlanten och att han är en spelande back syns helt klart då han har många assist de säsonger han varit där. Han har i gjort en assist i över hälften av sina matcher i OHL. Han har dock inte spelat någon match i Färjestad A lag utan två matcher i J20 Elit och där gjort 1 assist och 1 mål. Det här tror jag blir bra, en ung hungrig spelare som vill in i framtiden.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.