10 talets viktigaste händelse mötet mellan M och SD

10 talets viktigaste händelse mötet mellan M och SD. Ja det tycker Mattias Karlsson SD,s chef för uppbyggandet av deras tankesmedja.
Jag har full förståelse att han tycker då och orsaken är självklart att Moderaterna sagt före valet att man inte skulle prata med SD. Han var nog säker på att det vallöftet som Kristersson och moderaterna inte skulle så fort skulle gå ifrån ett sånt löfte till väljarna och som han sagt i många debatter. Där tror jag är grunden för att Karlsson tycket det är den viktigaste händelsen under 10 talet. Men jag förstod att han skulle ändra sig eftersom hans allianskollegor sagt blankt nej till SD. Så här skrev Omni om detta.

”SPRICKAN INOM BORGERLIGHETEN Sverigedemokraternas Mattias Karlsson korar mötet mellan Jimmie Åkesson och Ulf Kristersson som viktigaste politiska händelsen på 10-talet. Till DN säger han att det är en av de största händelserna som skett sedan han blev aktiv inom politiken.

 Om det leder till att vi får en ny blockkonstellation i svensk politik och om den blockkonstellationen får majoritet i nästa val kan det vara en historisk händelse, säger Karlsson.
Mötet mellan de två partiledarna väckte kritik och en debatt om att Kristersson svikit sitt löfte till förintelseöverlevaren Hédi Frid blossade upp.

Mattias Karlsson, som varit i SD:s innersta krets under många år, ansvarar för uppbyggandet av SD:s nya tankesmedja under våren 2020. Slut citat från Omni

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.