Nu har WHO utlyst internationellt nödläge

Ja det beror på den virus som kommer från Wuhan i Kina. Det har även vidtagits en massa åtgärder i Kina men det har ni säkert följt med via media. Det har gått så långt att Ryssarna stängt sin gräns mot Kina och den gränsen är en av världens längsta. Fortfarande vet man inte exakt hur viruset uppstått men man är ganska säker på att det är från en lokal köttmarknad. Marknader stora som små är vanliga i Kina och andra stater i Asien och de har inte kylskåp maten förvaras i. Man tror att det är ganska säkert hur vi sköter jordklotet med djurhållning avskogning, förstöring av regnskogar och mycket mer som har gjort att vi håller på att förstöra hela jordklotet på vårt sätt att leva och att det blir de fattigaste som får betala det högsta priset men där den politiska ledningen är så kallade klimatförnekare som i USA, Ryssland, Brasilien och Australien och många många fler länder. De mål man satt upp i olika FN möten på olika platser där det bara blir en massa vackra ord men ingen verkstad. Jag ska inte gå in mera på det nu men lägga ut vad Omni skrivit om det beslut som WHO tagit om Coronaviruset.

•CORONAVIRUSETS SPRIDNING Världshälsoorganisationen WHO:s generaldirektör Tedros Adhanom Ghebreyesus hade inget annat val än att i dag deklarera globalt nödläge på grund av coronaviruset – vilket också var väntat, skriver DN:s medicinreporter Amina Manzoor. Hon beskriver det som en extraordinär åtgärd som WHO kan ta till för att sätta fokus på en fråga och samla resurser.

”Det WHO är oroade över nu är om viruset når länder med sämre sjukvårdssystem och som är dåligt förberedda på en ny smittsam sjukdom. Det är mycket osäkert vad som kan hända då”, skriver hon.
The Economist tror att sannolikheten är hög att coronavirusutbrottet utvecklar sig till en pandemi – hur svår den blir hänger på drabbade länders sjukvårdssystem. Trots att världen aldrig tidigare vidtagit så snabba åtgärder vid ett virusutbrott som nu, kan viruset fortfarande göra mycket skada enligt tidningen.

”Allt eftersom människan fortsätter inkräkta på livsmiljöer, föder mer boskap, samlas i storstäder, reser och värmer upp planeten kommer nya sjukdomar bli allt vanligare. Wuhan-viruset är bara början”, skriver The Economist. Slut citat. Det gäller nog nu att man håller sig hemma och inte är det är mycket folk som samlas. Det är fler och fler länder där man fått sjukdomen och den fördubblas i mycket snabb takt och smittan sker genom folk har träffats i olika sammanhang. Det finns idag inget vaxin men man jobbar hår med att finna ett men det tar tid.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.